Witam serdecznie,
otóż, moje pytanie dotyczyć będzie sumy określenia procentowego uszczerbku na zdrowiu i doświadczeń w uzyskiwaniu odszkodowania z Euro 26. Sprawa wygląda następująco - doznałem złamania trójkostkowego stawu skokowego i 2-krotnego złamania (pęknięcia) strzałki. Łącznie 48 szwów, 3 śruby w kostce i pętelka do utrzymania stabilizacji stawu. Leczenie trwało do ubiegłego tygodnia (11.10), pełnię dokumentów mam, zdjęcia rtg także, rehabilitacja w toku, kończę pierwszą serię zabiegów i zaraz po niej następuje druga seria. Noga zrosła się prawidłowo, czuję lekki ból przy długim chodzeniu, chodzę jeszcze o kulach na dlugich dystansach. Otóż, wg warunków OWU ubezpieczenia, kwota ubezpieczenia to 5000Euro, a starać się chcę o zwrot kosztów zakupu kól, zwrot za przymusowe wykupienie jednego z zabiegów (ze wzg. na brak miejsc na niego na NFZ), a także za każdy dzień pobytu w szpitalu, no i oczywiście za same złamania. Czy ktoś z was dochodził już go w Euro26? Czy ktoś jest w stanie ocenić, na jaki stopień procentowy uszczerbku mogę liczyć?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.