chorazy Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Serdecznie witam.Mam pytanie odnośnie uszczerbku na zdrowiu.Przeszło rok temu 05.01.09.w pracy w wyniku wypadku zerwałem mięsień brzuchaty łydki prawej.11 dni leżałem w szpitalu.przeszedłem operację zszycia mięśnia.Potem długi i bolesny okres rehabilitacji,sanatorium i bardzo dużo zabiegów. Łącznie na zwolnieniu byłem 378 dni.Teraz ZUS mnie już uzdrowił ale lekarze spec. ortopedzi twierdzą że zmiany mięśnia są nieodwracalne i ból jak też problem z chodzeniem pozostaną już do śmierci,że do tego trzeba się przyzwyczaić z wiekiem może być tylko gorzej.Byłem na komisji PZU,wczoraj dostałem decyzję że przyznali mi 7% trwałego uszczerbku.Proszę powiedzcie co mam o tym myśleć bo ja uważam że te 1960 zł.to chyba trochę za mało za tak długi okres cierpienia.I jeszcze jedno pytanie na tym kawałku świstku z tą decyzją nie ma sformułowania że mogę czy mam prawo do odwołania,a takie prawo chyba mi przysługuje.Gorąco pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knati Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Mój tata kiedyś za złamanie z pzu dostał 700 zł i się odwołał od decyzji i przyznali jeszcze 700 zł. Z tego co wiem warto się odwołać, bo pieniędzy które już przyznali nie zabiorą, a zawsze jeszcze może coś dorzucą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 pzu TO NIE zus - A TAM WNOSIŁAŚ O JEDNORAZOWE ODSZKODOWANIE ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorazy Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Dzięki za szybkie sugestie i podpowiedzi.Do ZUS też wysłałem teraz czekam na komisję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi