ola90 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Witam!10 stycznia miałam wypadek. Kierowca wyprzedzał mnie przy czym wpadł w poślizg i zepchnął mnie do rowu, gdzie dachowałam. Mój samochód jest całkowicie rozbity. Jego ubezpieczyciel wypłacił mi odszkodowanie za auto. Czy mogę u sprawcy wypadku domagać się również odszkodowania zdrowotnego ? U mojego ubezpieczyciela złożyłam już wnioski o odszkodowanie zdrowotne i nie wiem czy u tamtego ubezpieczyciela też mogę. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Ola. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orisa123 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Staraj się o odszkodowanie z OC sprawcy. Czyli najlepiej zgłoś to jakiejś firmie np Votum lu EFU, dostaniesz odszkodowanie za cierpienie i zadośćuczynienie. musisz mieć na pewno Notatkę urzędową lub Oświadczenie sprawcy wypadku nastepnie idz do lekarza rodzinnego, neurologa i chirurga następnie zgłoś to firmie i oni bedą wiedzieli co z tym zrobią. Fakt bedziesz płaciła im prowizję ale nie musisz biegać i pisac róznych pism, wiec zgłaszasz i masz świety spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 ola90 wrote:U mojego ubezpieczyciela złożyłam już wnioski o odszkodowanie zdrowotne i nie wiem czy u tamtego ubezpieczyciela też mogę.- hm, nie wiem, które ubezpieczenie ma Pani na myśli pisząc "zdrowotne" - standardowo z tytułu ubezpieczenia zdrowotnego można uzyskać tylko refundację kosztów leczenia... ale pomijając to,oprócz zgłoszonego roszczenia z Pani ubezpieczenia "zdrowotnego", może Pani (niezależnie, równolegle) domagać się świadczenia za szkodę "na osobie" z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now