piesiej Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Mój znajomy bez mojej wiedzy prowadził mój samochód, spowodował kolizję i zbiegł z miejsca wypadku. Towarzystwo ubezpieczeniowe nie chce wypłacić AC. Czy mam jakieś szanse? Argumentują to właśnie ucieczką z miejsca wypadku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Trzeba zapoznać się z OWU- jakie okoliczności wyłączają taką odpowiedzialność ubezpieczyciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Z opisanego stanu faktycznego wynika, że Pani znajomy wszedł w posiadanie pojazdu bez Pani wiedzy, a to rzeczywiście może wyłączać odpowiedzialność.Rozstrzygająca będzie analiza ogólnych warunków ubezpieczenia. W przypadku pytań proszę o kontakt - stopka poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi