jaworskajpoczta.fm Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam,jestem po operacji usunięcia kostniaka kostnawego jest to zmiana nowotworowa łagodna.Jestem ubezpieczona w PZU czy mogę ubiega się o odszkodowanie z racji choroby nowotworowej?Proszę o informację na ten temat i wskazówki jak to załatwić.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Trzeba zapoznać się z OWU czy T.U. nie wyłącza tego typu odpowiedzialności za szkodę. Wydaje się jednak, że jest to wynik choroby, a nie nieszcześliwego wypadku i ubezpieczyciel nie będzie ponosił takiej odpowiedzialności w standardowej umowie ubezpieczenia NNW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Potwierdzam stan chorobowy nie podlega co do zasady pod nieszczęśliwy wypadek, chyba że umowa ubezpieczenia stanowi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi