mjuniorek Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Witam na początek!Moja historia jest taka;Miałem wypadek w pracy(uderzenie) Które zakonczyło sie własnie zapalaniem kaletki maziowej stawu łokciowego.Niestety nie pomogły zastrzyki oraz antybiotyki, zostałem skierowany na leczenie operacyjne. Wypadek miałem 20 maja operacje 28 czerwca w trakcie 7 dniowego pobytu w szpitalu. Gips przez 3 tygodnie. Teraz reka boli dalej, dzisiaj uderzam do ortopedy, o pełnym wyprostowaniu nie ma mowy! Jestem ubezpieczony w WarcieW zwiazku z tym mam pytania.1. Za pobyt w szpitalu nalezy mi sie 50 zł za dzień i od ilu dni jest to uznawane?2. Pracodawca uznał to za wypadek w pracy(protokół itp). L4 mam od 7 czerwca. Zapłącone miałem 80%. Kiedy dostane tą zaległość 20% do nastepnej wypłaty??? tzn sierpniowej??3. Czy ktoś już miał podobny uraz i ile procent odszkodowania dostał czy to w Warcie czy ZUS4. I czy potrzebna jest rehabilitacja w moim wypadku?? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjuniorek Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 nie wiem czy cos sie zmieniło w warcie czy jak bo włąsnie przyszedł mi przelew na 700 zł, myslalem ze 350 bo za dzien jest 50. Ktos wie moze dlaczego?? Babka w ubezpieczalni mowila mi ze za operacje u nas w pracy nie ma nic. Ale w sumie to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba965 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam. Ja miałam to samo i dlatego mogę wyjaśnić. Za Każdy dzień u mnie w PU jest 45 zł ale jeśli to byl wypadek to wypłacaja za każdy dzień 90 zł Uznali że był u Pana wypadek i dlatego większa suma POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjuniorek Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Więc tak jestem juz po 2 komisjach.ZUS = 5%Warta = 3%Z tym że do warty bede sie odwoływal, bo lekarz na badaniach nie posiadal nawet mojej historii leczenia itp itd gdyż ja gdzieś posiał w domu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi