kabajka Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 2 tygodnie temu zawalil mi sie dach nad tarasem pod wplywem spadajacego śniegu. Mam ubezpieczenie PZU DOM. PZU nie przyznalo odszkodowania. W przyslanym od nich pismie napisali, ze ubezpieczony jest tylko budynek mieszkalny a nie przybudowany do niego taras. Czy jest jakas szansa ze po napisaniu odwolania dostane odszkodowanie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 dobudował go Pan w trakcie trwania umowy ubezpieczenia? czy w momencie zawierania umowy już istniał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabajka Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 Taras byl wybudowany przed zawarciem umowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabajka Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 Dodam jeszcze ze taras jest w planach budynku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Proszę pisać odwołanie, powołując się właśnie na to, że taras (wraz z zadaszeniem) w momencie zawierania ubezpieczenia stanowił integralną część budynku i jako część budynku został zgłoszony do ubezpieczenia (bo zakładam, że we wniosku nie było odrębnego pytania "czy posiada taras" "czy taras ma zostać objęty ochroną"), że jest w planach budynku od początku.Proszę ich jednocześnie zapytać na jakiej podstawie nie uznają tarasu za część budynku mieszkalnego (ich odpowiedź może być ciekawa ) Jeśli jest Pani - Panią (a nie Panem - jak w moim wcześniejszym poście) - przepraszam za zmianę płci Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabajka Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 Przez zawalenie dachu uszkodzil sie tynk budynku, czy moge to rowniez napisac w odwolaniu?? Nie gniewam sie za zmiane plci Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 oczywiście, tynk jest częścią domu --> par. 2 pkt 5 OWU PZU DOM; Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabajka Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Bardzo dziekuje. Odwołanie juz napisane. Mam nadzieję,że rozpatrzą pozytywnie.Również pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANITKA Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Witam! Chciałam spytać jak zakończyła się sprawa? Jestem w identycznej sytuacji.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now