Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie z TUiR WARTA. OSZUKUJĄ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Mam problem , ponieważ 2 miesiące temu walneła w mój samochód pewna kobieta. Ona miała ubezpieczony samochód w Warcie. Dostałam kosztorys na e-mail i miejwiecej zgodziłam się na kwote odszkodowaniam prawie 2200zł . Po czym po 1,5 miesiąca czasu wchodze na konto i patrzę iż od nich dostałam odszkodowanie w kwocie 1200zł!!! Po czym zadzwoniłam i się spytałam dlaczego tak sie stało. Oni mi odpowiedzieli że pewien dział sie nie zgodził na ta kwotę. Nie zostałam poinformowana nawet o tym. Po czym powiedziałam iż rządam dodatkowych oględzin, Oni na to że nie moge poniewiaż zgodziłam się z kosztorysem. Faktycznie zgodzilam się z kosztorysem na 2200zł a nie na 1200zł!!! Po czym najśmieszniejsze jest to iz po tyg wypałacenia mi odszkodowanie otrzymałam listem poleconym kosztorys prawdziwy. I co ja mam teraz zrobić?????Mam zarysowany cały lewy bok samochodu.

Właśnie o to chodzi iż powiedzieli mi że nie mam mozliwości oddać samochód do naprawy bezgotowkowej. Że u nich jest tak że wypłacają tylko na konto i rzeczoznawca mi tak powiedział i na infolini Warty konsultant. Za ta kasę moge oddać samochód, jeżeli mi nie wystarczy to wypłacam z własnej reki a po czym oni mi wypłacą różnicę po otrzymanej fakturze. Bez sensu ! Tylko boję się iż ja zapłace a oni mi nie zwrócą różnicę.

Jeżeli naprawa jest ekonomicznie uzasadniona to ma Pani prawo oddać pojazd do naprawy bezgotówkowej w warsztatcie współpracującym z Wartą - bez łaski ze strony warsztatu, lub w dowolnym innym warsztatcie - o ile się na to zgodzi.

• 1 miesiąc temu...