aw898 Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam , Mam problem , ponieważ 2 miesiące temu walneła w mój samochód pewna kobieta. Ona miała ubezpieczony samochód w Warcie. Dostałam kosztorys na e-mail i miejwiecej zgodziłam się na kwote odszkodowaniam prawie 2200zł . Po czym po 1,5 miesiąca czasu wchodze na konto i patrzę iż od nich dostałam odszkodowanie w kwocie 1200zł!!! Po czym zadzwoniłam i się spytałam dlaczego tak sie stało. Oni mi odpowiedzieli że pewien dział sie nie zgodził na ta kwotę. Nie zostałam poinformowana nawet o tym. Po czym powiedziałam iż rządam dodatkowych oględzin, Oni na to że nie moge poniewiaż zgodziłam się z kosztorysem. Faktycznie zgodzilam się z kosztorysem na 2200zł a nie na 1200zł!!! Po czym najśmieszniejsze jest to iz po tyg wypałacenia mi odszkodowanie otrzymałam listem poleconym kosztorys prawdziwy. I co ja mam teraz zrobić?????Mam zarysowany cały lewy bok samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 oddać do naprawy bezgotówkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aw898 Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Właśnie o to chodzi iż powiedzieli mi że nie mam mozliwości oddać samochód do naprawy bezgotowkowej. Że u nich jest tak że wypłacają tylko na konto i rzeczoznawca mi tak powiedział i na infolini Warty konsultant. Za ta kasę moge oddać samochód, jeżeli mi nie wystarczy to wypłacam z własnej reki a po czym oni mi wypłacą różnicę po otrzymanej fakturze. Bez sensu ! Tylko boję się iż ja zapłace a oni mi nie zwrócą różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Jeżeli naprawa jest ekonomicznie uzasadniona to ma Pani prawo oddać pojazd do naprawy bezgotówkowej w warsztatcie współpracującym z Wartą - bez łaski ze strony warsztatu, lub w dowolnym innym warsztatcie - o ile się na to zgodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Proponuję jak wyżej. Jeżeli NAPRAWA JEST EKONOMICZNIE UZASADNIONA to oddać do warsztatu. Niestety z niektórymi firmami tak jest, że budują dodatkowe schodki pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi