agar Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Czy jako pasażer pksuu uczestniczący w wypadku mogę domagać się odszkodowania z NNW pksu czy przysługuje mi wyłącznie odszkodowanie z OC sprawcy kolizji???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saguna Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Musiałby Pan precyzyjniej napisać o okolicznościach wypadku, czyja była wina, itd.I co to jest NNW PKS-u? NNW może mieć Pan, ale nie PKS, jesli się mylę... proszę o poprawienie mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 jeśli właściciel autobusu wykupił ubezpieczenie NNW dla pasażerów tego pojazdu - może się Pan również domagać świadczenia z tego ubezpieczenia NNW. Zaznaczam, że zawarcie ubezpieczenia NNW pasażerów autobusów nie jest obowiązkowe, a u większych przewoźników - należy do rzadkości (dodatkowe koszty, tym bardziej, że poszkodowany w wypadku pasażer może dochodzić roszczeń z OC sprawcy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi