potamkin Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam.Spadający lód z budynku komunalnego uszkodził moje auto. Dzień wcześniej ekipa robotników usuwała zaległy lód jednakże chyba nie dość dokładnie... Niestety o szkodzie zorientowałem się dopiero rano gdy musiałem jechać do pracy... Z tego tez powodu nie wzywałem policji gdyż zajęłoby to zbyt dużo czasu... Czy mam jakiekolwiek szanse na odzyskanie pieniędzy z odszkodowania gdy posiadam tylko zdjęcia szkody, świadka oraz rachunek za naprawę samochodu? Z góry dzięki za odpowiedź....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 nie miałeś czasu wzywać policji , nie miałeś czasu powiadomić administratora, ani też czasu zgłosić szkody, a znalazłeś czas na naprawę samochodu? jak wykażesz teraz, że to z tego konkretnego budynku akurat coś spadło? zwłaszcza, że administrator dysponuje potwierdzeniem przeprowadzenia dzień wcześniej odladzania. Sorry, ale nie zadbałeś o właściwe udokumentowanie szkody, więc licz się z odmową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi