romek58 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Początkiem stycznia tego roku w czasie pracy na drugiej zmianie podnosząc do góry paletę po towarze coś jagby strzeliło mi w plecach prz czym poczułem ostry bul.Mimo tego nadal kontynuowałem pracę nie będę opisywał dlaczego bo to sprawa raczej dla inspekcji pracy.Mimo ostrego bólu nadal pracowałem jeszcze przez parę dni w końcu udałem się do lekarza który skierował mnie na TK kręgosłupa.Okazało się że mam poważne zmiany w kręgosłupie nie znam się na tym więc nie będę tego opisywał.O zdarzeniu wiedziało moje kierownictwo ale nie zgłaszałem tego zdarzenia do komórki BHP.W chwili obecnej powiedziano mi że zostanę zwolniony z pracy zaraz po powrocie z chorobowego w związku z tym kończą się moje sentymenty wobec pracodawców. Chciałbym się dowiedzieć czy nadal mogę zgłosić to zdarzenie jako wypadek przy pracy i starać się o odszkodowanie w firmie w której jestem ubezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Możesz zgłosić.Prawo do zgłoszenia wypadku nie przedawnia się (choc im później się zglasza tym trudniej ustalic rzeczywiste okolicznosci i przyczyny zdarzenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi