beatkachelm1 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 witam.mój problem jest taki.miałam wypadek komunikacyjny,jadąc busem do pracy doszło do zderzenia z tirem.zginęło dwie osoby.ja straciłam przytomność byłam wyrzucona przez okno busa.w szpitalu prześwietlono mi klatkę piersiową miednicę i rękę,które były złamane.miałam głęboką ranę głowy wargi i brody.zrobiono mi tomografie głowy -wykazała obrzęg mózgu.pierwsz tydzień pobytu w szpitalu to był tylko ból ,przejmujący ból całego ciała i pleców.wyłam z bólu,siostry stwierdziły że nadaję się na inny oddział psychiatryczny,wezwały lekarza ,który zalecił relanium ,na którym byłam 6 tyg.leżałam bez ruchu 6 tyg w tym szpitalu.ze względu na złamaną miednicę nie wstawałam z łóżka.po wyjściu ze szpitala leżałam w domu poruszałam się na kulach,ale ból w plecach nie zmniejszał się.po miesiącu nie wytrzymałam i poszłam prywatnie do ortopedy ,który nie doszukał się prześwietlenia kregosłupa.zlecił mi takie .i okazało się że zastarzałe złamanie dwóch kręgów Th-10 i L-2.wpadłam w depresję ,załamałam się .jestem po operacji kręgosłupa.ze względu na stare złamanie tych kregów i już ich zrośnięcie zastosowano u mnie jedynie 2 stABILIZACJE ,TZN.SKRĘCONO NA ŚRUBY kręgosłup.chodzę ,ale od półtora roku nie wiem co to znaczy życie bez bólu.ból jest cały czas zmienia się w piekący ,drętwiejący lub rwiący.jestem ciągle pod opieką neurologa który serwuje mi tylko ketonal i zastrzyki przeciwbłowe gdy jest już nie do wytrzymania.miesiac temu wróciłam do pracy .szef przyjął mnie chyba z litości bo ten wypadek zdarzył się w drodze do pracy, dał mi bardzo lekką prace ,już nie na zmiany jak wcześniejpracowałam.mam 2 stopień niepełnosprawności i 39 lat.poradzcie czy mogę podać szpital do sadu o zaniedbanie.?może to nauczyło by lekarzy że nie można lekceważyć nikogo cierpiącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz210885 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 WSPÓŁCZUJE PANI....ZYCZE ZDRÓWKA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi