beatkachelm1 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 po złamaniu kręgów Th-10 i L-2 założono mi 2 stabilizacje tytanowe.miałam do tej pory masaż podwodny, laser ,magnetoterapię i ćwiczenia izometryczne.jestem półtora roku po operacji a ból nie ustepuje ani na sekundę.lekarz zalecił mi go poprostu polubić/ból/ bo nigdy nie minie.czy mogę udać się do masażysty i lekko nieinwazyjnie masować spięte ciągle mięśnie.poradzcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 beatkachelm1 wrote: po złamaniu kręgów Th-10 i L-2 założono mi 2 stabilizacje tytanowe.miałam do tej pory masaż podwodny, laser ,magnetoterapię i ćwiczenia izometryczne.jestem półtora roku po operacji a ból nie ustepuje ani na sekundę.lekarz zalecił mi go poprostu polubić/ból/ bo nigdy nie minie.czy mogę udać się do masażysty i lekko nieinwazyjnie masować spięte ciągle mięśnie.poradzcie. Tylko rehabilitant moze ci taki masaz zrobic ,ale bez zalecenia lekarz nic nie rób bo narobisz sobie krzywdy. Masazysci nie wszyscy maja pojęcie o takich urazach najczesciej robia masaze klasyczne ,relaksacyjne itp..Przeciez mozesz trafic na takiego który ukonczył taki kurs masażu i nie ma nic wspólnego z rehabilirtacją. Porozmawiaj na ten temat z lekarzem i popros o skierowanie na rehabilitację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi