TomekIIWielki Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Chciałbym się zapytać ile wyniosło by odszkodowanie za złamane żebra?????Z GÓRY DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona1 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 nie jestem pewna czy zawsze tak jest i u każdego ale ja po wypadku komunikacyjnym z NW dostałam 10 % uszczerbku na zdrowiu za:złamane żebra,złamany obojczyk ,potrzaskane czyli złamane udo z przemieszczeniami, złamane z przemieszczeniami ramie,złamanie z przemieszczeniami i otwarte podudzie, przebite płuco, wstrząs mózgu,ŚMIECHU WARTE TE ODSZKODOWANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 zielona1 wrote:nie jestem pewna czy zawsze tak jest i u każdego ale ja po wypadku komunikacyjnym z NW dostałam 10 % uszczerbku na zdrowiu za:złamane żebra,złamany obojczyk ,potrzaskane czyli złamane udo z przemieszczeniami, złamane z przemieszczeniami ramie,złamanie z przemieszczeniami i otwarte podudzie, przebite płuco, wstrząs mózgu,ŚMIECHU WARTE TE ODSZKODOWANIAzamiast w kilku wątkach wpisywać swoje obrażenia sugeruje znaleźć lekarza albo samodzielnie zajrzeć chociaż do tabeli uszczerbku i napisać odwołanie. ironiczne żale w cudzych watkach nic nie wnoszą do sprawy. proszę zadbać o własną sprawę tak aby nie miec powodów do narzekań - nasz los w naszych rekach i nikt nic nikomu na tacy nie poda.do poszkodowanego:zgodnie z tabela norm procentowych: ŻEBRAUszkodzenie przynajmniej 2 żeber (złamanieitp.):a) z obecnością zniekształceń i bez zmniejszenia pojemności życiowej płuc - 10%b) z obecnością zniekształceń i zmniejszenia pojemności życiowej płuc - w zależności od stopnia zmniejszenia pojemności życiowej - 15-25%Złamanie mostka ze zniekształceniami - 10%Zapalenie kości (przetoki) żeber lub mostka - 20%to wartości szacunkowe zwykle od -do w zależności od stopnia uszkodzenia i powikłań.płatne 1000-2500 z każdy 1% (standardowe wartości, należy wywalczyć wyzszy przelicznik jelsi ktos uważa że powinien mieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona1 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Poco komu lekarz jeżeli nie prosi o to tylko zadaje pytanie o odszkodowanie, to po 1 a po 2 to nie znasz mnie i nie wiesz co czuje lub czułam a już na pewno nie wyżalam się bo jest mi to nie potrzebna CUDZE ŻALE MI POMOGŁY I JA TEŻ INNYM POMOGŁAM ,JESTEŚMY LUDŹMI A NIE ROBOTAMI I TO JEST NORMALNE ZACHOWANIE I NIE JEST TAK ŻE NASZ LOS W NASZYCH RĘKACH BO NIKT NIE PLANUJE SOBIE PROBLEMÓW ,WYPADKU CZY CHOROBY .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 zielona1 wrote:Poco komu lekarz jeżeli nie prosi o to tylko zadaje pytanie o odszkodowanie, to po 1 a po 2 to nie znasz mnie i nie wiesz co czuje lub czułam a już na pewno nie wyżalam się bo jest mi to nie potrzebna CUDZE ŻALE MI POMOGŁY I JA TEŻ INNYM POMOGŁAM ,JESTEŚMY LUDŹMI A NIE ROBOTAMI I TO JEST NORMALNE ZACHOWANIE I NIE JEST TAK ŻE NASZ LOS W NASZYCH RĘKACH BO NIKT NIE PLANUJE SOBIE PROBLEMÓW ,WYPADKU CZY CHOROBY ....nie znam, ale wierz mi że rozumiem doskonale.miałam po wypadku poważniejsze obrażenia oraz pouszkadzaną 2,5 letnią córkę - nie próbuje umniejszać Twojej krzywdy, jelsi zostałaś źle potraktowana i za mało ci zwrócono o co masz żal - pełne prawo, tylko nie potrafie umieścic twojej odpowiedzi po pytaniu o to ile za złamane żebra? Napisałam procentowo ile uszczerblu, kwoty wyliczyc musi sam.Twoje odpowiedzi nic nie wnosiły do wątku osób, które zadawały konkretne pytania - nie jestem robotem i tez mimo ogromnego żalu do wielu firm i instytucji staram sie konstruktywnie pomagać, a nie użalać nad własnym losem. Pomóż sobie - walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 zielona1 wrote: nie jestem pewna czy zawsze tak jest i u każdego ale ja po wypadku komunikacyjnym z NW dostałam 10 % uszczerbku na zdrowiu za:złamane żebra,złamany obojczyk ,potrzaskane czyli złamane udo z przemieszczeniami, złamane z przemieszczeniami ramie,złamanie z przemieszczeniami i otwarte podudzie, przebite płuco, wstrząs mózgu,ŚMIECHU WARTE TE ODSZKODOWANIA Trzeba pamiętać że przy ubezpieczeniach NNW ubezpieczyciela nie interesuje to co czułeś, przeszedłeś itp. Przy takim ubezpieczeniu nasza krzywda jest sprowadzona do % uszczerbku x suma ubezpieczenia. Jeśli chce się odwołać należy skontaktować się z lekarzem jak radzi ava80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anaheima Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Witam dołączam się do wątku, mam pytanie, jestem 3 miesiące po porodzie, podczas porodu lekarz nacisnął mi na brzuch w celu wypchnięcia dziecka... odczuwałam później ból w żebrach - nie do zniesienia, nie mogłam sie prostowac, podnosic rak, lekarz nie zareagowal. dopiero na wizycie kontrolnej 6 tygodni po pordzie u mojego prowadzacego lekarza powiedzialam mu o tych zebrach i kazal rtg zrobic i sie zglosic do spzitala w ktorym rodzilam, z tym ze, co ja mam tam powiedziec? dzien dobry - polamali mi panstwo zebra, poprosze odszkodowanie? jak to sie odbywa i czy rtg to wystarczajcy dowod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Witam serdecznie, w Twoim wypadku błąd medyczny wydaje się być ewidentny, bo z tego co wiem, lekarz przyjmując poród nie może wypychać dziecka naciskając na brzuch. Kiedyś było to oczywiście stosowane, ale zostało to zabronione z powodu możliwych negatywnych następstw takiego działania. Jednakże aby uzyskać odszkodowanie za błąd medyczny należy mieć dowody na popełnienie błędu przez lekarza. Radziłabym udać się do szpitala w którym rodziłaś i poprosić o kopie kompletnej dokumentacji medycznej. Może w jakimś dokumencie będzie informacja, że podczas porodu lekarz naciskał na Twój brzuch co w połączeniu z wynikiem rtg byłoby dość jasnym dowodem. Wysyłam artykuł w temacie uzyskania odszkodowania za błąd medyczny i zachęcam do jego przeczytania. Dowiesz się z niego w jaki sposób można uzyskać odszkodowanie za takie zdarzenie. Co do urazu żeber, to mogę też podpowiedzieć, że za 1 złamane żebro przyznawany jest 1% uszczerbku na zdrowiu. Natomiast za 1% uszczerbku na zdrowiu można otrzymać od ubezpieczyciela OC sprawcy 1500-2000 zł. Jeśli np. masz złamane 3 żebra, to powinno zostać przyznane 3% uszczerbku na zdrowiu i odszkodowanie w wysokości 4500-6000 zł. Wysyłam artykuł w temacie urazów żeber. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu przez wysłanie zgłoszenia albo odpowiedź na forum. Życzę powodzenia i dużo zdrowia! Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi