walusbyd Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Witam mam pytanie takie złamałem dwie kości śródstopia w pracy spadłem z rampy jak wpuszczałem ciężarówkę do rękawapojechałem do szpitala tam rozpoznali złamanie , 5 tyg byłem w gipsie Moja praca uznała to jako wypadek przy pracy i oczywiście wszystkie formalności bhpowiec zrobił do odszkodowania ZUS i PZU po zakończeniu choroby udałem się złożyć do PZU zgłoszenie o wypadku po 2 tyg miałem komisję lekarską , Orzecznik uznał mi 4% uszczerbku na zdrowiu a ZUS 8% uszczerbku na zdrowiu . Mam pytanie jest takie zastanawiam się czy jak już minęło parę miesięcy od tej decyzji PZU czy mogę się odwołać bo 4% otrzymałem a ZUS dał mi 8% myśle że Ubezpieczalnia dała mi za mało odszkodowania Sam nie wiem jak to zrobić niestety jako pierwsze miałem PZU a nie wiedziałem że ZUS da mi więcej % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Wysokość odszkodowanie z ZUS nie musi być taka sama jak z PZU. Z tego co wiem orzecznicy obu tych instytucje posłuigują się innymi tabelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi