pain Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 witam, 3 marca stracilem palca w pracy na farmie, a wygladalo to tak ze spadla mi siekiera z trzonka i niestety pech prosto w palca wskazujacego. moim zdanie wina jest stan narzedzi jakie sa na tej farmie to znaczy wszystkie stare zuzyte oraz brak jakichkolwiek warunkow do pracy, a i szef odezwal sie do mnie 3 dni po wypadku a odwiedzil mnie dopiero dzisiaj czyli 4dni po zdarzeniu,a pracuje dla niego ponad 2 lata. do kogo sie udac jaka agencje adwokacka wybrac i na co moge liczyc? z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof123 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Zależy jak dużo straciłeś paca.Przedział procentowy utraty zdrowia od 3 do 20 % czyli od ok 2 do 12 tys zł odszkodowania z zus.Jeśli wypadek był przez zaniedbanie pracodawcy możesz również żądać odszkodowania ponadto na podstawie kodeksu cywilnego (znacznie większego niż z zus) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 dzieki za odp, zapomnialem dodac ze jestem w uk, a plca stracilem powyzej drugiej kostki czyli zostalo mniej niz polowe taki 2,5 cm kikut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi