Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Szkoda całkowita PZU czy tak można ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam miałem stłuczkę (wymuszenie pierwszeństwa) jestem osoba poszkodowana . Zgłosiłem do PZU przyjechali zrobili foty czekałem tydzień dostałem wniosek SZKODA CAŁKOWITA 1300 ZŁ + 400 ZŁ jeśli auto zezłomuje . Wiec zrobiłem tak jak pisało w decyzji która dostałem z PZU zezłomowałem wyrejestrowałem i czekałem na pieniążki ... no właśnie po miesiacu czasu dostałem 2 wniosek i zaniżyli mi wypłate odszkodowania o 1100 zł do wypłaty 650 zł . AUTA JUZ NIE POSIADAM BO ZOSTAŁo zezłomowane i wyrejestrowane .... TAK JAK PISAŁO W PIERWSZEJ DECYZJI . Hmmm tym autem miałem rok temu wypadek i dostałem kase z PZU ale nie naprawiłem za te pieniażki auta tylko poszły w kieszeń . PORÓWNALI ZDJECIA I TWIERDZA ZE POPRZEDNIA SZKODA NIE BYŁA ZROBIONA I zaniżyli odszkodowanie tej słuczki co moge zrobić ??? BO WYDAJE MI SIĘ ZE NIE POWINNI TAK ZDROBIĆ ?

Nie powinni o tyle, że od razu powinni odjąć tę wcześniejszą szkodę, tak więc można powiedzieć, ze załatwione nieelegancko,.

Natomiast gdyby zapłacili bez uwzględnienia tej pierwszej nienaprawionej szkody to byłoby zapłacenie dwa razy za to samo a tego żadne TU nie zrobi.

Dzwoniłem i mają wysłać 2 wniosek z zaniżonymi kosztami jak już wszystko zostało zrobione po otrzymaniu 1 wniosku . Czy jest możliwość załatwienia to w inny sposób bo jeśli ZAPŁACĄ TE 650 ZŁ to z pewnością auto po cenie giełdowej nie kosztuje 650 zł . A jeśli wysłali by 1 DECYZJE Z WYCENA 650 ZŁ mógłbym naprawić auto . A tak nie ma auta . Jest tu jakiś sposób na pewno będę się odwoływał od ten 2 decyzji . Po 1 zaniedbali sprawę po 2 wysłali 1 decyzje z inną kwotą która wprowadziła mnie w błąd ( zostałem bez auta) i po 3 kolizja była 4 Maja i od tego czasu sprawa się toczy ... Miesiąc czasu maja na wypłate odszkodowania wiec JEST możliwość o odsetki karne ?

Miał Pan auto uszkodzone wcześniej, nienaprawione, za uszkodzenie otrzymał Pan wczesniej odszkodowanie a w zgłoszeniu szkody pewnie nic na temat nienaprawianoych wcześniejszych uszkodzeń Pan nie podał. PZU odjęło od wartości pojazdu przed szkodą kwotę wypłaconego wcześniej odszkodowania.