taksiarz83 Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 czy jesli ubezpieczalnia zanizyla koszty naprawy pojazdu, a ja chcac poprzec swoje przypuszczenia dokonalem na wlasna reke ogledzin, za ktore zaplacilem 300 zl, moge domagac sie zwrotu tych kosztow, mam faktureubezpieczalnia twierdzi ze powiekszylem tym szkode, a nie powinienemoni dzialali na moja niekorzysc, poniewaz wyplacili mi tylko 1600zl, a powinni 2900 i jak narazie po odwolaniu doplacili tylko 500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof1 Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Masz prawo żądać zwrotu.Uchwała Sądu Najwyższego Uchwała z dnia 18 maja 2004 r., III CZP 24/04 .Masz tu link do tej uchwały http://prawo.money.pl/orzecznictwo/sad-najwyzszy/uchwala;sn;izba;cywilna,ic,iii,czp,24,04,6014,orzeczenie.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taksiarz83 Posted March 24, 2010 Author Share Posted March 24, 2010 Dziekuje Ci bardzo. Ogolnie wiedzialem ze musza oddac, ale jak im mowilem ze musza, to oni ze nie musza . Teraz musze im tylko udowodnic ze poniesienie tych kosztow bylo zasadne, a to chyba nie bedzie trudne, skoro po ogladnieciu kosztorysu mojego rzeczoznawcy doplacili mi brakujaca czesc odszkodowania. Czy to wystarczy? Zanizali mi wysokosc odszkodowania, a ja chcialem to sprawdzic i okazalo sie ze mam racje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof1 Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Złóż takie żądanie - nie masz nic do stracenia.No właśnie tym bardziej że wycena ta okazała się być zasadna.Postrasz sądem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taksiarz83 Posted June 22, 2010 Author Share Posted June 22, 2010 niestety odmowili, twierdzac ze to powiekszenie rozmiarow szkody, dzieki wycenie niezaleznego rzeczocznawcy uzyskalem doplate ponad 700 zl co zrobic zeby zwrocili koszty za ogledziny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts