Wypadek samochodowy zła ocena uszczerbku proszę o pomoc
Założył Shaokan, 13 marca 2010 · 595 wyświetleń
Witam
proszę złożyć odwołanie od orzeczenia lekarskiego. TU powinno zorganiozować komisję odwoławczą, weryfikującą pierwsze orzeczenie. Według opisu faktycznie uszczerbek jest niski i zasadne jest podważenie orzeczenia.
pozdrawiam
witam
ad1.
a) 5-15% bez większych przemieszczeń, zniekszatłceń i ograniczeń,
b) 15-30% z dużym zniekształceniem i ze znacznym przykurczem.
ad2.
odwołanie można napisać w kazdej chwili, nie ma też konkretnego terminu po upływie którego złożenie odowłania nie bedzie możliwe. Im szybcie wpłynie do TU tym lepiej - krócej potrwa likwidacja.
W odwołaniu należy poinformować TU, że nie zgadzamy się z treścią orzeczenia lekarskiego, a w szczególności wysokością stwierdzonego uszczerbku. Następnie należy zarządać weryfikację orzeczenia przez ponowną komisję z innym lekarzem (mozna też podnieść, że orzeczenie wydawał nieodpowiedni specjalista, np neurolog - często tak jest). W uzasadnienia należy opisać własnymi słowami złamanie, dolegliwości z nim związane i efekty podjętego leczenia, w szczególności ograniczenie ruchów, zniekształcenia, itp.
powodzenia
To fakt w sądzie moża uzyskac więcej - ale to kosztuje i nie chodzi mi tylko o wpis ale chociażby koszty adwokata. Co z tego, że wyciągniesz więcej, skoro oddasz to prawnikowi. Na sąd i prawników decydowałbym się gdyby TU drastycznie zaniżyło zadośćuczynienie i z prostego matematycznego rachunku bedzie sie to opłacało.
co do odwołania - pisałem o odwołaniu od orzeczenia lekarskiego. Takie odwołanie możesz wnieść w chwili gdy bedzie ci ono znane i nie trzeba czekać do wypłaty odszkodwania. Jak już pisałem prosisz o odpis orzeczenia i się od niego odwołujesz. Pozatym na kazdym etapie likiwdacji masz prawo złożyć odwołanie od czynnosci i decyzji TU.
pozdrawiam
Zaniem złoży Pan odwołanie warto jest wystąpić do TU o kopię orzeczenia (wraz z tabelą oceny), żeby wiedzieć co się kwestionuje. Odwołanie na zasadzie bo mi się należy więcej nic Panu nie da, Trzeba je poprzeć fachowym uzasadnieniem, dlatego dobrze jest skonsultować to orzeczenie z lekarzem prowadzącym Pana leczenie, on podpowie co jest nie tak z oceną.
Najlepiej jest gdy dysponuje się niezależną oceną lekarską.
Poza tym Generali słynie z nierzetelnego oceniania. W jednej z naszych spraw ocena Generali 14 % - 20 tyś zadośćuczynienia, sąd ponad 120 tyś + renty.
Witam , dawno mnie tu nie było chociaż sprawa jeszcze się nie zakończyła..
Mam jedno pytanie , składalem do Tu odwołania a zła ocenę uszczerbku na zdrowiu i oni po rozpatrzeniu tych wszystkich dokumentow i dziś zadzwonili i spytali czy jestem zgodny na ugodE i tu problem ze dzwonili z zastrzezonego i mówili ze przysla mi formularze mam wypełnić i tu moje pytanie bo mówili coś albo o 7tys zł albo o 700zł ale nie doslyszalem i czy zgodzic się na kwote 700? Ja myślę ze to trochę mało..
Shaokan napisał(a):
Witam , dawno mnie tu nie było chociaż sprawa jeszcze się nie zakończyła..
Mam jedno pytanie , składalem do Tu odwołania a zła ocenę uszczerbku na zdrowiu i oni po rozpatrzeniu tych wszystkich dokumentow i dziś zadzwonili i spytali czy jestem zgodny na ugodE i tu problem ze dzwonili z zastrzezonego i mówili ze przysla mi formularze mam wypełnić i tu moje pytanie bo mówili coś albo o 7tys zł albo o 700zł ale nie doslyszalem i czy zgodzic się na kwote 700? Ja myślę ze to trochę mało..
bogusia napisał(a):
witam,700zł to bardzo mało,proponowała bym panu zmienić firmę,znam dobra firmę która może panu pomóc,mój num tel,667254240,pozdrawiam
Akurat poszkodowany z tego co pisze to sam likwiduje szkodę bez pomocy spółki odszkodowawczej. Oczywiście taki profesionalny podmiot mógłby pomóc w likwidacji szkody. Zgodnie z ust. 9 w zw. ust. 14 lit. f regulaminu forum Odszkodowania i Wypadki Odzyskaj.info nie jest dopuszczalne nakłaniane przez użytkownika- w jakikolwiek nawet pośredni sposób poprzez publikację maila- do skorzystania z usług jakiegokolwiek podmiotu gospodarczego, bez uzyskania uprzedniej zgody administracji. Złamanie tej zasady skutkuje zablokowaniem lub nawet usunięciem konta użytkownika bez ostrzeżenia i powiadomienia. Oczywiście jedynie reklama na forum jest niedozwolona.