brutus Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 witam, mam pytanie czy odwołać się od decyzji odmownej. w pracy podnosłem walizkę służbową i w trakcie chylania poczółem silny ból kręgosłupa a następnie karetka,szpital,operacja, i decyzja ,żę nie było czynnika zewnętrznego .czy naprzykład nawet jesli ktoś się leczył na wwproblem bulowy to nie musiało dojść do takiej sytuacji gdyby nie fakt zaistniały w pracy. Proszę o pomoc prawną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Jest podstawa żeby uznać to za wypadek przy pracy.Posłużę się cytatem.,,przyczyna zewnętrzna może mieć charakter przyczyny współsprawczej zdarzenia,obok wystąpienia przyczyny wewnętrznej,jednakże przyczyna zewnętrzna powinna mieć wpływ dominujący na powstanie zdarzenia.,,źródło:Jednorazowe odszkodowanie z ubezpieczenia wypadkowego Wioletta Witoszko Myślę że taka sytuacja wystąpiła w Twojej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 dzięki ,muszę dobrze uzasadnić moje odwołanie jeszcze nigdy czegoś takiego nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi