Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

ZŁAMANE ZĘBY STAŁE U DZIECKA

GOSIA200800
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

PROSZĘ O POMOC

WE WRZEŚNIU PODCZAS PRZERWY W SZKOLE KOLEDZY Z KLASY PRZEWRÓCILI SYNA I BAWILI SIE W TAK ZWANA KANAPKE PODCZAS TEJ "ZABAWY" SYN UDERZYŁ SZCZĘKĄ O PODŁOGĘ W SKUTEK CZEGO ZŁAMANE SA 2 JEDYNKI PRZEDNIE (STAŁE ZĘBY). BYLISMY NA KOMIJSJI LEKARSKIEJ 5 LUTEGO 2010 PANI DOKTOR POWIEDZIAŁA ŻE NA JEJ OKO ZĘBY SIĘ UMARTWIĄ I BEDZIE KONIECZNA ENDODONCJA, WCZORAJ OTRZYMAŁAM DECYZJĘ MIANOWICIE 2,5% W KWOCIE 125ZŁ. CHCIAŁAM NADMIENIC ŻE 2 LATA TEMU SYN MIAŁ ZŁAMANA RĘKĘ I OTRZYMAŁ WIĘCEJ NIŻ ZA ZŁAMANE ZĘBY.

BARDZO PROSZE O POMOC W NAPISANIU ODWOŁANIA I POKIEROWANIU MNIE W TEJ SPRAWIE.

O ILE SIE NIE MYLĘ MAM 14 DNI NA ODWOŁANIE SIE OD DECYZJI

Z GÓRY DZIEKUJĘ

Wydaję się że ubezpieczyciel dobrze oszacował uszczerbek na zdrowiu a nawet przyznał 0,5 % więcej.W ministerialnym załączniku utrata siekacza czy kła to 1 % za każdy ząb.Pozostałe zęby począwszy od dwóch 1 %.Jeśli polisa była na 5 tys zł to wyplata prawidłowa.

A CIEKAWA JESTEM CZY SZKOŁA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODĘ WYRZĄDZONA DZIECKU I CZY NIE NALEŻY SIE DZIECKU ODSZKODOWANIE Z UBEZPIECZENIA SZKOŁY?

WALCZE O ODSZKODOWANIE BO DZIECKO MA DOPIERO 10LAT A ZEBY NA STAŁE BEDZIE MOŻNA ZROBIĆ(ZAŁOŻYĆ PORCELANE) DOPIERO PO UKOŃCZENIU 21 ROKU ŻYCIA WIĘĆ JESZCZE 11 LAT PRZED NAMI. A LEKARZ STOMATOLOG UPRZEDZIŁ NAS ŻE PRZEZ TEN OKRES MOŻEMY WYMIENIAĆ NADLANE ZEBY NAWET KILKADZIESIĄT RAZY.