Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Komisja wojskowa - uszczerbek na zdrowiu

ufo1987
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem wypadek w wojsku. W tamtym roku stawałem na wojskową komisję lekarską. Byłem w trakcie leczenia (uszkodzona łękotka, zerwane więzadła krzyżowe - pierwsza operacja artroskopia, druga plastyka kolana) - dostałem wstępny uszczerbek na zdrowiu (Lp 156) wynoszący 8%. Po zakończeniu leczenia miałem zgłosić się na jeszcze jedną komisję. Te 8% zostało mi wypłacone. Teraz stanąłem po raz drugi na komisję. Orzeknięto długotrwały uszczerbek który również wyniósł 8%. (Lp 155 e - DU - 1%, Lp 156 - DU - 7%). Ograniczone zginania stawu kolanowego o 10 stopni z zanikami masy mięśniowej uda prawego upośledzające sprawność ustroju po przebytych dwóch operacjach. Na komisji powiedziano mi że jeśli coś jeszcze coś zostanie przyznane to wyrówna się różnicę czy coś. Moje pytanie dotyczy tego czy te 8% które dostałem na drugiej komisji to jest to samo co z pierwszej i nic już nie dostanę czy to kolejne 8% za ten zanik mięśnia i ograniczenie zginania? Wstępny uszczerbek na pierwszej komisji wynoszący 8% - przewodniczący komisji powiedział mi że to jest minimalne co mógł mi wtedy dać, ale równie dobrze może już nic się nie zmienić na drugiej komisji.