hemel1 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 miałem wypadek w sierpniu niez swojej winy.facet wjechał na mój pas i uderzył we mnie czołowo. Samochód do kasacji.Policja była na miejscu i zgodnie z poleceniem zgłosiłem szkodę u swojego ubezpieczyciela .SZkode uznali i wycenili .Do tej pory jeszcze nie wysłali dokumentacji do funduszu gwaracyjnego , bo mówią że sprawca nie został ukarany.Gościu będzie miał sprawę.Policja przesłała im notatke z miejsca zdarzenia i kto jest spracą. Mam pytanie czy ja na wypłatę odszkodowania muszę tyle czekać ? Czy oni muszą czekać nasprawę tego gościa jeżeli policja wskazała go jako sprawcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Jeżeli chodzi o UFG to tak, wymagają zakończenia przeważnie sprawy karnej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Wiele niejasności w pytaniu. 1) Jeżeli zgłaszasz z AC to ich obchodzi tylko trzeźwość i ważność badań technicznych - powinni wypłacić po uzyskaniu notatki z policji o stanie trzeźwości.2) Dlaczego sprawa trafiła do UFG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi