jerzyk464 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Witam miałem wypadek przy pracy ,po półrocznym leczeniu dostałem odszkodowanie w wysokosci 5 %,po ok miesiacu nastapiło pogorszenie stanu zdrowia i koniecze było wstawienie sróby tytanowej w stope.Czy w takim przypadku nalezy mi sie odszkodowanie za pogorszenie stanu zdrowia i na ile moge liczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 jerzyk464 wrote: Witam miałem wypadek przy pracy ,po półrocznym leczeniu dostałem odszkodowanie w wysokosci 5 %,po ok miesiacu nastapiło pogorszenie stanu zdrowia i koniecze było wstawienie sróby tytanowej w stope.Czy w takim przypadku nalezy mi sie odszkodowanie za pogorszenie stanu zdrowia i na ile moge liczyc? Tak- z NNW i jednorazowe odszkodowanie z ZUS o ile w protokole powypadkowym nie stwierdzono Pana winy umyślnej czy rażącego niedbalstwa jako wyłączną przyczyną wypadku (z zastrzeżeniem stanu nietrzeźwości). Oprócz tego może wchodzić w grę odpowiedzialność pracodawcy na zasadzie winy pod warunkiem, że stwierdzono winę lub zaniedbanie pracodawcy lub na zasadzie ryzyka w myśl art. 435 k.c.. Tutaj znacznie ma czy spółka napędzana była siłami przyrody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi