Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Uzyskanie wypłaty odszkodowania od Ergo Hestia

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku lutego wpadłem w dziurę i urwałem wahacz,

całą sytuacja miała miejsce w Zielonej Górze.

Na miejscu zdarzenia była policja, notatka etc.

Następnego dnia podjechałem do Urzędu Miasta Zielona Góra,

gdzie zostałem skierowany do Zarządu Dróg Miejskich Zielona Góra.

Spisaliśmy tam protokół, dostałem numer polisy i zgłosiłem szkodę w Hestii.

Po około 5 dniach był rzeczoznawca i wycenił szkodę na blisko 1300 zł.

Rozpoczął się proces likwidacji szkody i wypłaty odszkodowania.

Po telefonie do Hestii dowiedziałem się, że czekają na notatki od Policji i UM.

Po około tygodniu zadzwoniłem, żeby dowiedzieć się co jest grane ... nie dostaliśmy jeszcze żadnej notatki - proszę czekać.

Kolejny tydzień ... nie mamy notatek proszę czekać.

Jakiś czas później ... mamy notatkę od Policji ... proszę czekać.

Po 3 tygodniach - mamy odpowiedź z Zarządu ... odmowa wzięcia odpowiedzialności.

po kolejnych 20 telefonach doszedłem co jest grane...

likwidator szkody wysłał pismo do Zarządu Dróg Wojewódzkich, stąd odmowa ponieważ była to droga miejska.

Podałem dokładnie gdzie mają wysłać swoje pisma.

Mija 5 tygodni i ..... wysłali do ZDM ale zły kod pocztowy i coś poprzestawiane w adresie

podałem im w końcu telefon adres kod pocztowy oraz imię i nazwisko urzędnika który się takimi sprawami zajmuje.

No krew spokojnego człowieka zaleje... w międzyczasie przyszło pismo - że nie mają jeszcze odpowiedzi od sprawcy zdarzenia (czyli od dziury) i nie można zakończyć postępowania wypłaty odszkodowania.

Wiem że człowiek w Call Center jest Bogu ducha winną osobą dlatego staram się z nim rozmawiać spokojnie bo on i tak mało może a cała nieudolność spoczywa na likwidatorze szkody.

Zastanawiam się jak długo mogą tak bezczelnie grać na zwłokę

moje doświadczenia z Hestią sprowadzają się do tego samego- jak najdłużej grać na zwłokę

odszkodowanie wypłacić w kwocie o połowę mniejszej niż należna - a nuż się delikwent nie upomni, bo nie bedzie wiedział, że może....

a potem znowu baaardzo szczegółowo analizujemy ekspertyzę niezależnego rzeczoznawcy i na koniec przyparci do muru wystawiamy na aukcję (rzecz dotyczy szkody całkowitej) i okazuje się, że rzeczywista wartość rynkowa wraku jest o połowę niższa niż pierwotnie wyliczona przez likwidatorów Hestii

tak więc po dwóch miesiącach odzyskałam należne mi, zgodne z OWU odszkodowanie, tylko moje pytanie dlaczego po dwóch miesiącach i dlaczego dopiero po moich licznych interwencjach....

.....a nuż się jełop nie upomni.....

jozkoz,

proszę wyślij treść posta, uzupełnioną o nr polisy/ szkody, na adres: SKARGI małpa HESTIA kropka PL (adres e-mail dedykowany przez Ergo Hestię specjalnie tego typu sprawom). W tytule wiadomości wpisz koniecznie hasło FORUM, a opisany przez Ciebie proces zostanie wnikliwie zweryfikowany. Jestem pracownikiem Biura Reklamacji Ergo Hestii i chętnie podejmę działania interwencyjne w Twojej sprawie.

Pozdrawiam serdecznie, Justyna Szymańska

Justyna Szymańska wrote:
proszę wyślij treść posta,
mail wysłany, dziękuję za chęć interwencji.
z niecierpliwieniem czekam na rozwój sytuacji :)

Dziękuję bardzo za interwencję, na pewno była ona pomocna, ponieważ w dniu dzisiejszym dostałem informację, że postępowanie zostało zakończone i w ciągu 3 dni dostanę odszkodowanie.

jeszcze raz dziękuję

pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Justyna Szymańska wrote:
jozkoz,

proszę wyślij treść posta, uzupełnioną o nr polisy/ szkody, na adres: SKARGI małpa HESTIA kropka PL (adres e-mail dedykowany przez Ergo Hestię specjalnie tego typu sprawom). W tytule wiadomości wpisz koniecznie hasło FORUM, a opisany przez Ciebie proces zostanie wnikliwie zweryfikowany. Jestem pracownikiem Biura Reklamacji Ergo Hestii i chętnie podejmę działania interwencyjne w Twojej sprawie.

Pani Justyno czy Pani jest na etacie do czyszczenia złych opisów ?? Jak dostaję się decyzję z Pani firmy jest napisane 30 dni od chwili otrzymania przez BLS można wnieść odwołanie do zarządu.

• 1 rok później...
jak moge odzyskac czesc pieniedzy za wrak samochodu po szkodzie calkowitej przedstawilem 3 oferty kupna dalem ogloszenie na bezplatnej sronie w internecie nakleilem kartke na wrak. konczylo sie ubezpieczenie i sprzedalem jak najkozystniej za 500 zl. a wrak byl wyceniony na 1100. napisalem odwolanie.przyjeto 16.01.2012r. do dzis nie mam odpowiedzi.choc dzwonie co dzien.i tak juz ta sprawa trwa rok.smieswzne wszedzie tylko klody,biedna firma.

dzis wlasnie dostalem odpowiedz iz zaklad ergo hestia nie wyplaci mi reszty za wrak samochodu:) i co dalej nie odpuszcze gdyz zrobilem wszystko co moglem zrobic.tylko co dalej sad?

max603 wrote:

dzis wlasnie dostalem odpowiedz iz zaklad ergo hestia nie wyplaci mi reszty za wrak samochodu:) i co dalej nie odpuszcze gdyz zrobilem wszystko co moglem zrobic.tylko co dalej sad?

Tak, zgadza się pozostaje tylko dochodzenie praw przed sądem o czym został Pan poinfrmowany w piśmie od TU...