Wypadek samochodowy a szkoda osobowa w PZU
Założył KamilaR, 22 marca 2010 · 365 wyświetleń
Pytek napisał(a):
Kamilo widać nie miałaś jakiś bardzo znaczących obrażeń i lekarz ustalił zaocznie ten uszczerbek czyli na podstawie samej dokumentacji lekarskiej, nie widząc Ciebie na oczy.
Sęk w tym, ze stawiłam sie na komisji osobiście wraz z dokumentacją i historią leczenia
Pytek napisał(a):
I raczej odszkodowanie dostałaś z polisy NNW lub indywidualnej. Z pewnością nie będzie to z OC sprawy, ponieważ Tow. Ubez samo Ci nie wypłaci, tylko musisz przedłożyć im dokumenty by na ich podstawie mogli wypłacić Ci żądaną kwotę. Jest z tym trochę "zachodu" ale warto. WALCZ SAMA!!!! 🙂
Jakie w takim razie powinnam złozyć dokumenty,żeby ubiegac się o szkodę osobowa?
Pytek napisał(a):
Żeby nie robić tu mnóstwa wpisów możesz dać znać na maila, który jest widoczny w moim profilu.
A wracając do sprawy, kontaktowałam się dzisiaj z PZU i okazało się jak słusznie Panowie sugerowali, że odszkodowanie zostało mi wypłacone z polisy NNW, pomimo tego,że składałam formularz dotyczący szkody osobowej.Przeproszono mnie za to przeoczenie i kazano jeszcze raz złożyć wniosek. Zastanawiam sie tylko teraz czy konieczne jest ponowne przesyłanie wszystkich dokumentów, które tak naprawdę już zostały złożone...
Należy się Pani:
- zadośćuczynienie za ból i cierpienie
- odszkodowanie z tytułu kosztów leczenia, rehabilitacji, przejazdów
- odszkodowanie z tytułu opieki osób drugich
- odszkodowanie z tytułu utraconych dochodów - o ile Pani pracowała
- renty - o ile zachodzą przesłanki
Warto gromadzić rachunki i paragony, aby móc potem udowodnić wysokość roszczeń.
Wzór wniosku :roszczenia ze szkody osobowej do zakładu ubezpieczeń można pobrać-
link zewnętrzny zablokowany