Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

dokumenty potrzebne do odszkodowania ??

maala17
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,mam 17 lat. ok 2 miesiace temu skrecilam noge.. mialam 2 tyg gips,2 tyg rehabilitacje... chce ubiegac sie o odszkodowanie.ale jakie dokumenty powinnam miec?zdjecia,ksiazeczce zdrowia(mam tam zaswiadczenie o rehabilitacji) i czy cos jeszcze ?? czy potrzebuje jakies zaswiadczenie od lekarza? czy wystarczy to co powyzej napisalam... bardzo prosze o opdowiedz.z gory dziekuje i pozdrawiam !!

hej,

zbierz całą dokumentację medyczną, zdjęcia raczej nie będą konieczne, ale opisy owszem , przydadzą się . zaświadczenia też się przydadzą , zobacz jaki jest numer polisy i jakie TU i zgłoś pismo o o dszkodowanie, napisz jak doszło do wypadku, co Ci się stało , powinni uznać

• 1 miesiąc temu...
Nadal czekam na komisje.W sekretariacie powiedzieli ze przekaza kiedy ma sie odbyc taka owa komisja bo to u nas w liceum jest. ! Kurcze juz ponad 2 miesiace minely i nic.. i czekam caly czas..myslicie ze ok ile mozna dostac ?moja noga w kstce tj prawa juz kilka razy sie mi skrecila,i jest taka jakby "rozgruchotana" nie pomogla rehabilitacja..

• 3 miesiące temu...
Mam złamany nos i wybitego przedniego zeba jakie odszkodowanie moge za niego dostac. Bylem w szpitalu zrobili mi przeswietlenie głowy i nosa. Wydali mi karte rozpoznania gdzie mam sie z tym udac zeby je dostac. czy potzrebe są jeszcze jakies dokumety ??

• 1 miesiąc temu...
Na wycieczce organizowanej przez biuro turystyczne w Egipcie złamałam rękę w holu hotelu. Pobyt w szpitalu. Czy odszkodowanie mi się należy i od kogo? Proszę o poradę, jakie dokumenty i gdzie składać?.

• 3 tygodnie później...
Jeśli wypadek miał miejsce w hotelu powinnaś swoje roszczenie składać do ubezpieczalni tego właśnie hotelu. Zasadniczą kwestią jest udowodnienie, że wypadek nie nastąpił z winy poszkodowanego, dlatego powinnaś dostarczyć notatkę z wypadku. W podobnych sprawach bardzo pomocne okazują się również relacje świadków. Dodatkowo zgłaszając szkodę do ubezpieczalni musisz dostarczyć dokumentację lekarką oraz wszelkie możliwe dokumenty związane z poniesionym szkodami. Pamiętaj, że sprawy przedawniają się po trzech latach.