jak napisać pismo o odszkodowanie z oc sprawcy
Założył doris-lw, 15 listopada 2007 · 540 wyświetleń
witam,
zależy co Ci dokładnie się stało? jak poważne masz obrażenia, może najpierw opisz wypadek, powiedz na jakim etapie jest postępowanie wyjaśniające na policji tudzież postępowanie prokuratorskie,
pozdrawiam
Z drogi podporządkowanej wyjechał mi pijany kierowca.Jechał nie swoim samochodem,bez prawa jazdy, ma on również kilkuletni zakaz ubiegania się o prawo jazdy.Otrzymałam już odszkodowanie za zniszczone auto ale dowiedziałam się, że mogę ubiegać się sie o odszkodowanie z oc sprawcy.Po tym wypadku byłam na pogotowiu z bólem karku i klatki piersiowej.Dostałam również 7 dni chorobowego od lekarza internisty.Wykupiłam leki,które przepisał mi lekarz, na które mam fakturę.
Postępowanie policyjne trwa ale z tego co się dowiedziałam przeciwko temu młodemu mężczyźnie toczyło się już kilka takich postępowań.Policjanci dali mi w prost do zrozumienia że ma on wpływowych rodziców.Nawet po tym wypadku nie trafił na izbę wytrzeźwień!
to rzeczywiście masz możliwość uzyskania odszkodowania, spróbuj zebrać wszystko w całość, poszperaj po internecie można znaleźć sporo interesujących informacji, na pewno sobie dasz radę. jest również sporo firm które zajmują się pomocą poszkodowanym, w razie czego, czemu nie skorzystać z ich pomocy.
a facet powinien dostać prokuratora i zawiasy, za takie ciągłe łamanie prawa