p1orun Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 witam Po przyjeździe z zagranic postanowiłem kupić małe autko wybór padł na daewoo tico o silniki 0,8. Auto posiada 2 współwłaścicieli moja mamę i mnie. Mama nie posiada prawo jazdy.Kiedy poszedlismy ubezpieczyc samochod pan wybrał nam inter risk na kwotek 600 zl w tym NW, w tej kwocie jest zniżka za wiek mamy i za dziecko(siostrę 4 lat) + moja zwyżka ( chyba 30 %) za wiek w tym roku skończę 24 lata.Na dodatek pan powiedział mi jeśli wywołam jaka stłuczkę będę musiał zapłacić 1600 zlMoja mama musiała napisać oświadczenie ze nie będzie robić prawka przez 12 miesięcy.Mam 2 pytania- czy warto płacić NW bo słyszałem ze jeśli i tak byśie coś stało to mi zwróć krople z morza ?- co zrobić aby płacić mniej , do jakiego ubezpieczyciela się wybrać ?Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.koszerski Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Polecam zapoznanie się z dostępnymi opisami w Internecie. Można znaleźć wiele kalkulatorów ubezpieczeniowych, które pozwalają na porównanie dostępnych ofert. Są one dosyć różnorodne. Najlepiej powinno się opłacić pakiet ubezpieczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombek Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 myślę ze epiej poszukac dobrej porównywarki, tak robią ludzie na zachodzie i nie tylko, ja korzystam z ipolisa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi