KrzyChuGrocer Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Więc jakbym nie tu zapytał, bądź coś innego, prrzepraszam. a więc : Mam pytanie co odszkodowania za "połmanie ręki".Ile się moge spodziewać odszkodowania za :3x złamanie z przemieszczeniem, obydwie kości przedramienia lewego, (czyli od łokcia do dłoni)1x pęknięcie kość przedramienia lewego., (blisko nadgarstka)- zanik nerwu łokciowego (niemogłem ruszać najmniejszym palcem i tym koło niego, przez okres 4 tygodni, dopóki sam nie wyćwiczyłem(bo chirurg nic w tym kierunku nie robił),- zanik czucia lewej części dłoni razem z najmniejszym palcem. (błąd podczas zakładania gipsu)- Jeśli to ma znaczenie leżałem w szpitalu przez okres 3 dni, i składano mi rękę nie wiem czy pod znieczuleniem czy pod narkozą. wiem, że dostałem 4 igły w żyłę i usnąłema i jeszcze byłem zapisany na zabieg w Łodzi, zeby zrobili cos z tym , nerwem łokciowym, ale na szczęście, też udało mi się jakoś pobudzić ten nerw i już moge bardzo ładnie paluszkami ruszać.Gips Nosiłem 2miesiące, i do tego potem 1 miesiąc Ortezę. Wszystko oglnie trwa od 15 Lutego do dnia dzisiejszego.A i dodam, iż stało się to podczas przerwy w szkole. Czy mogli byście mi napisać ile około odszkodowania mogę się spodziewać, za takie coś. ?Bo teraz w ten poniedziałek jadę prawdopodobnie na zakończenie leczenia. Z góry bardzo dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Po pierwsze to nie wiemy w jakich okolicznościach Pan doznał tegoż urazu. Po drugie nie wiemy z jakiego ubezpieczenia chce Pan dochodzić likwidacji szkody. Po trzecie nie wiemy na jaką kwotę był Pan ubezpieczony z ubezpieczeń dobrowolnych NNW. Po czwarte nie wiemy jaki procent trwałego uszczerbku na zdrowiu ma Pan stwierdzony czy będzie miał stwierdzony orzeczeniem lekarskim. Po piąte nie wiemy z ilu ubezpieczeń Pan będzie mógł likwidować szkodę. Kolosalna różnica jest pomiędzy świadczeniem z NNW, a z polisy OC pojazdu sprawcy wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyChuGrocer Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Biegłem przez teren szkoły na dworze.. (było po deszczu), natknąłem się na kamień podskoczyłem wleciałem stopami na łąwkę ławka byłą mokra i lizga nogi mi się poślizgnęły wybiło mnei nogami w górę i podczas spadania spadłem całym impetem ciałą na rękę... Ubezpieczenia PZU 12 000zł Właśnie jeśli chodzi o procent sam chciałem zapytać ile bym mógł dostać bo wtedy mniej wiecej mogl by msobie wyliczyć, albo podali by mi państwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 KrzyChuGrocer wrote:Biegłem przez teren szkoły na dworze.. (było po deszczu), natknąłem się na kamień podskoczyłem wleciałem stopami na łąwkę ławka byłą mokra i lizga nogi mi się poślizgnęły wybiło mnei nogami w górę i podczas spadania spadłem całym impetem ciałą na rękę...Ubezpieczenia PZU12 000złWłaśnie jeśli chodzi o procent sam chciałem zapytać ile bym mógł dostać bo wtedy mniej wiecej mogl by msobie wyliczyć, albo podali by mi państwo.Słusznie- odszkodowanie z NNW zawartego w szkole. Nie rekompensuje bólu i cierpienia- tylko twardy przelicznik trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Trwały uszczerbek na zdrowiu orzeka lekarz orzecznik, który ma doświadczenie w tego typu sprawach, nie znamy dokumentacji medycznej i stanu aktualnego Pana ręki. Roporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społencznej z dn. 18 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłat jednorazowego odszkodowania (Dz.U. 234 poz. 1974) zawiera tabelę. Jest tam wyszczegółnione wiele pozycji ze szczegółami w zależności od ppwstałego urazu oraz stanu ręki po zakończeniu leczenia, ponadto są widełki. Proszę sobie zerknąć w tą tabelę, ja się nie odważę na odległość i bez znajomość dokumentacji medycznej szacować trwały uszczerbek na zdrowiu, który jest oceniany przez lekarzy orzeczników na podstawie analizy dokumentacji i spotkania z pozkodwanym i oceny aktualnego stanu ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi