zalanie scian przez roztopy

Założył waldi198, 29 marca 2010 · 389 wyświetleń

waldi198

Witam

Na skutek roztopów początkiem marca zostały zalane 2 ściany w moim mieszkaniu sprawę zgłosiłem w firmie (BRE Ubezpieczenia TUiR S.A ) w której mam ubezpieczone ( i w nim opcja ściany i mury) dzisiaj przyszło ze nie znajdują podstawy na wypłatę odszkodowania a jako uzasadnienia jest że nie ponoszą odpowiedzialności za szkody powstałe na skutek zalania związanego z roztapianiem się zalegających opadów śniegu i lodu!

Mieszkam w budynku należącego do ZGKiM i u nich zalanie zostało na początku zgłoszone po czym przyszli odgarnąć śnieg z dachu i udrożnili rynny!

Proszę poradźcie mi co mam teraz zrobić czy jest sens pisać jakieś odwołanie od decyzji ubezpieczyciela? czy może domagać się pokrycia kosztów przez ZGKiM i do nich kierować jakieś stosowne pisma?

ceziu
Pisz odwołanie, jeżeli nie jesteś właścicielem budynku należy Ci się odszkodowanie z Twojej polisy.
waldi198

ceziu napisał(a):

Pisz odwołanie, jeżeli nie jesteś właścicielem budynku należy Ci się odszkodowanie z Twojej polisy.

dziękuje za odpowiedz:)
w uzasadnieniu odwołania mam napisać że nie jestem właścicielem budynku? czy jak mam to sformułować?
waldi198
dzisiaj zadzwoniłem do ubezpieczyciela i powiedziałem ze konsultowałem się z prawnikiem i odszkodowanie mi się należy! w ciągu 24h ma się ze mną skontaktować osoba która wydała decyzję nie przyznania mi odszkodowania zobaczę co mi z tego wyjdzie:)
waldi198

Witam ponownie

Jednak będę musiał pisać odwołanie ponieważ do dnia dzisiejszego nie miałem żadnego kontaktu ze strony ubezpieczyciela!

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak napisać takie odwołanie?