kokos_bp Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witamjakieś 2-3 miesiące temu miałem wypadek samochodowy, jadąc na śliskiej nawierzchni wpadłem w poślizg i uderzyłem bokiem w drzewo. Samochód(seicento) nadaje sie do kasacji, ubezpieczenie oc i nw opłacone. Czy mam prawo do odszkodowania? mam zdj rentgenowskie, zdj auta po wypadku. Auto jest już zdekompletowane(sprzedaję na części) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Za samochód nie otrzymasz nic.Ty natomiast możesz się ubiegać o odszkodowanie z polisy NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos_bp Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Jakie dokumenty potrzebuję żeby ubiegać się o to odszkodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Chodzi oczywiście o szkodę na osobie.Musisz złożyć wniosek do ubezpieczyciela a na komisje lekarską zabrać całą dokumentację medyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 krzysztof1 wrote: Za samochód nie otrzymasz nic.Ty natomiast możesz się ubiegać o odszkodowanie z polisy NW. Jeżeli była opłacona NNW , co nie jest obowiązkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 W pierwszym poście ,,kokos,, informuje ze miał opłaconą polisę NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos_bp Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ile mogą mi przyznać odszkodowania za złamany paliczek palca serdecznego lewej ręki i pęknięcie środkowego palca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Wszelkie inne uszkodzenia w obrębie palców III, IV, V i odpowiednich kości śródręcza (blizny, uszkodzenia ścięgien, zniekształcenia, przykurcze stawów, zesztywnienia, zmiany troficzne, czuciowe itp.) - powodujące:a) ograniczenie funkcji palca - w zależności od stopnia lewy 1 %b) znaczne ograniczenie funkcji palca - w zależności od stopnia lewy 3 %c) bezużyteczność palca granicząca z utratą lewy 5 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 odszkodowania z NNW to są groszowe sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRW Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 fabianopulos wrote:odszkodowania z NNW to są groszowe sprawy.jak łatwo można sobie policzyć jeżeli nnw było na 10000 (przeważnie są to kwoty takiej wielkości) to 1% = 100zł więc kokos_bp nie licz na kokosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi