maniutek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam.28.02.2010 miałem wypadek. Sprawca na łuku drogi zaczął wyprzedzać drugi pojazd i spotkał się z moim samochodem. Samochód sprawcy oczywiście firmowy, ale to nie o tym miało być.Allianz przesłał dokumenty do zgłoszenia szkody, w jednym z punktów podoba mi się ich zapis___proszę sprecyzować swoje roszczenia i określić orientacyjną kwotę odszkodowania_____Nie jestem orzecznikiem więc nie wiem na ile mam wycenić swoje obrażeni- skręcenie odcinka szyjnego kręgosłupa ( 3 tygodnie kołnierza)- zbicie nadgarstka lewego- zbicie mostka i żeber strona prawa- ogólne potłuczeniatak opisał moje urazy ortopeda.Do tego zwrot kosztów leczenia, zwrot utraconego wynagrodzenia oraz zwrot kosztów dojazdudo lekarzy. Pomóżcie bo nie chcę wyjść na idiotę nie trafiając z kwotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 po pierwsze należy ci się jeszcze kilka "zwrotów", pisaliśmy już kilkakrotnie o tym na wątkach więc odsyłam do bloga "życie po wypadku" - tam masz dokładniej. Jeszcze jest bol i krzywda - bo generalnie starsza sie o odszkodowanie (faktury, koszty) i o zadośćuczynienie (do kupy jest ból, krzywda i uszczerbek razem wzięte). Masz tam także wzór pisma roszczeniowego itp. Niejedna firma odszkodowawcza ma na stronie tabelę uszczerbku - podpowiem że na listerę A, bo nie chce klamy robic aby nie dostac bana Polecam te tabelke (ludzika) do sprawdzenia wysokości % uczerbku Zreszta na blogu tez wkrótce będzie, tylko sie zabrac za dokończenie nie moge I życzę powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zazwyczaj za taki uraz ubezpieczyciel przyznaje od 4 do 7 % uszczerbku na zdrowiu ale poczekajmy na komisję.Zadośćuczynienie (za ból i cierpienie) zależy np.Twojego wieku,czasu i nasilenia cierpienia,konsekwencji zdrowotnych i społecznych na przyszłość itp.Kwota zadośćuczynienia powinna być w granicach kliku do kilkunastu tys zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi