bartek_gt007 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 witamdziś wyszedłem ze szpitala po leczeniu przemieszczenia łękotki nogi prawej "prawej"? (tak na wypisie jest napisane)- (blok kolana prawego prawego?!)leżałem 3 doby na wyciagu kamaszkowym, oraz jeden dzień z nogą w gipsie, teraz zostałęm wypisany wraz z gipsowym "przyjacielem" na 10 dni pod kontrolTo stało się nagle, wstałem w niedzielny, wielkanocny poranek i coś mi strzykneło, nie mogłem wyprostować nogiPo zakończeniu leczenia mam zamiar składać dokumenty na odszkodowanie.I tu jest takie pytanko,-czy mogę składać podanie o odszkodowanie?-Ile za takie coś moge kasy dostać, jezeli leczenie zakończy się po okresie noszenia gipsu? Z góry dziękuje wszystkim rzetelnym forumowiczom za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 ale do kogo chcesz składać dokumenty? jeśli masz wykupione jakieś ubezpieczenie to wszystko jest w warunkach twojego ubezpieczenia - pełna kwot ajest zwykle do uzyskania za 100% uszczerbku na zdrowiu. Z własnego NW zwykle nie wyplacaja zadośćuczynienia ponad % uszczerbku na zdrowiu pomnożony przez wartość a każdy 1% zgodnie z polisą. Ewentualnie zwroty poniesionych kosztów (nie wiem w kakim zakresie masz to w polisie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 jeżeli masz prywatne ubezpieczenie to możesz się ubiegać o odszkodowanie - przeczytaj swoją polisę.jeśli nie masz ubezpieczenia prywatnego to skąd miało być to odszkodowanie ?napisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_gt007 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 ze szkoły mam opłacane co roku więc nie wiem jakie to jest.... co o tym sądzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 proszę zgłosić się do szkoły i spytać na jakich warunkach jest ubezpieczenie szkolne NNW, jaka jest suma ubezpieczenia oraz o nazwę towarzystwa ubezpieczeniowego,czy polisa obejmuje wypadki poza szkołą.wysokość odszkodowania zależy od sumy ubezpieczenia -np.10 000zł ,to za każdy procent otrzymasz 100 zł.Myślę że ze szkolnego NNW dostaniesz grosze- max. kilka setek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_gt007 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 a mógłbym zadać Państwu jeszcze jedno nurtjace mnie pytanie?tzn jest możliwość kupna ortoprotezy, czy wiecie cos na ten temat? jakie koszty, czy jest refundowqalne przez nfz etc?? z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wu-ki Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ja kupowałem swoją - stabilizator na kolano będąc w szpitalu (w sklepie przyszpitalnym) z tego co mi powiedziano NFZ refunduje (tylko chyba najpierw trzeba sprawdzić czy dany sklep z NFZ-tem ma umowę!) i to całkiem sporo. Mi wyszło że z 600pln które zapłaciłem po zwrocie faktyczna kwota to będzie ok. 200pln. Ale to dopiero po tym jak się z paragonem do NFZ-u udam a potem do sklepu w którym kupowałem i tam dostanę zwrot kasy pozdrŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi