rekinwiktor Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 palił mi się dachz przyczyn ode mnie nie zależnych pozalewane zostały pomieszczenia przez strażaków i cały dach do wymiany ! a decyzja? 2700złpo zajściu zdarzenia zgłosiliśmy szkodę a za kilka dni przyszedł mi aneks do polisy że jest wariant pełny a powinien być podstawowy. Mało tego to okazuje się że agent podpisujący ze mną polisę pomylił się i w złą rubrykę wpisał kwotę składki zamiast dom(mury) wpisał gospodarstwo domowe mimo iż prosiliśmy o ubezpieczenie potrzebne do kredytu hipotecznego który wzięliśmy jakiś czas temu. Wiadomo że bank nic nie ma do wyposażenia mieszkania interesuje ich budynek ale agent zapewnił nas że jest wszystko ok. Okazuje się że gospodarstwo domowe to środek domu bez murów. W wyniku pomyłki ich agenta ubezpieczeniowego za spalony dach nie dostaniemy złotówki! Agent przyznał się do pomyłki co robić? Dostaliśmy 2700 za uszkodzone pomieszczenia wew domu spalona została instalacja której nie wiadomo dla czego nie uwzględniono w kosztorysieDecyzję też dostaliśmy kilka dni po terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Agent da Ci na piśmie oświadczenie o błędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Błąd był tylko we wniosku czy też na polisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekinwiktor Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 w polisie agent twierdzi że napisze oświadczenie że się pomylił wniosku nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 jesli agent napisze Panu takie oświadczenie to sprawę bym wygrał - więc jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekinwiktor Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 jak ma wyglądać takie oswiadczenie?ile by kosztowało zajęcie się taką sprawą?firma zew partner robiła mojej firmie ubezpieczeniowej kosztorys strat i wyszedł około 30 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekinwiktor Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 żadnego wniosku nie było tylko polisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi