mirekgniezno Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 WitamMam problem bo przytarłem cały bok na autostradzie w Niemczech-przyszła decyzja-odmowa gdyż ac obowiązuje tylko w Polsce i trzeba wykupić dodatkowo na Europę a byłem przekonany że obowiązuje na całą Europę !!!Czy możliwe jest otrzymanie wypłaty odszkodawania?Proszę o szybką odpowiedźDziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria Prawna Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jeśli do zdarzenia doszło z Pana winy, a ogólne warunki ubezpieczenia przewidują, że Ubezpieczyciel nie przyjmuje odpowiedzialności za szkody powstałe poza terytorium RP, to nic nie da się zrobić. Gdyby za szkodę odpowiadał inny uczestnik ruchu to może Pan zgłosić szkodę z jego polisy OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Na przyszłość - przed zgłoszeniem szkody - polecam skonsultować sprawę z kancelarią odszkodowawczą, która najprawdopodobniej umiejętnie wyszłaby z tej sytuacji podejmując właściwą strategię doprowadzając do wypłaty odszkodowania, jednakże w chwili obecnej, jeżeli do szkody doszło z Twojej winy to już po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 paruslex wrote: Na przyszłość - przed zgłoszeniem szkody - polecam skonsultować sprawę z kancelarią odszkodowawczą, która najprawdopodobniej umiejętnie wyszłaby z tej sytuacji podejmując właściwą strategię doprowadzając do wypłaty odszkodowania, jednakże w chwili obecnej, jeżeli do szkody doszło z Twojej winy to już po sprawie. Słusznie- najistotniejsze jest obranie optymalnej strategii działania lub zaniechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 paruslex wrote: Na przyszłość - przed zgłoszeniem szkody - polecam skonsultować sprawę z kancelarią odszkodowawczą, która najprawdopodobniej umiejętnie wyszłaby z tej sytuacji podejmując właściwą strategię doprowadzając do wypłaty odszkodowania, jednakże w chwili obecnej, jeżeli do szkody doszło z Twojej winy to już po sprawie. Tak z ciekawości jaką...? Bo napisać, że wypadek miał miejsce w Polsce to chyba każdy potrafi bez udziału kancelarii, tylko czy o to chodzi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 szkodnik wrote: paruslex wrote: Na przyszłość - przed zgłoszeniem szkody - polecam skonsultować sprawę z kancelarią odszkodowawczą, która najprawdopodobniej umiejętnie wyszłaby z tej sytuacji podejmując właściwą strategię doprowadzając do wypłaty odszkodowania, jednakże w chwili obecnej, jeżeli do szkody doszło z Twojej winy to już po sprawie. Tak z ciekawości jaką...? Bo napisać, że wypadek miał miejsce w Polsce to chyba każdy potrafi bez udziału kancelarii, tylko czy o to chodzi...? Popieram w całości. Faktycznie Pani Paruslex trochę się zagolopowała twierdząc, że kancelaria odszkodowawcza może praktycznie wszystko. Szczerze mnie też trochę to stwierdzenie dziwiło ale pozostawiłem bez komentarza. Nie jest przecież tak, że kancelaria odszkodowawcza będzie wywodziła, że zdarzenie miało miejsce w Polsce skoro zdarzenie miało mniejsce w Niemczech. Natomiast jeśli chodziło o kwestię winy to ustala to organ ścigania, a nie kancelaria odszkodowawcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Najpierw ze zdziwieniem przeczytałem, idiotyczny komentarz Paruslex o tym, że kacelaria odszkodowawcza znalazłaby wyjście z sytuacji. Potem z jeszce większym zdziwieniem przeczytałem, że Szkoda popiera ten komentarz. A teraz z jeszcze większym zdziwieniem czytam, że Szkoda popiera komentarz (oczywiście słuszny) Szkodnika, będący zaprzeczeniem komentarza Paruslex, twierdząć, że pozostawiła ten komentarz bez komentarza, podczas gdy właśnie było odwrotnie - Szkoda zamieściła komentarz popierający pod postem Paruslex.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Miszka wrote:Najpierw ze zdziwieniem przeczytałem, idiotyczny komentarz Paruslex o tym, że kacelaria odszkodowawcza znalazłaby wyjście z sytuacji. Potem z jeszce większym zdziwieniem przeczytałem, że Szkoda popiera ten komentarz. A teraz z jeszcze większym zdziwieniem czytam, że Szkoda popiera komentarz (oczywiście słuszny) Szkodnika, będący zaprzeczeniem komentarza Paruslex, twierdząć, że pozostawiła ten komentarz bez komentarza, podczas gdy właśnie było odwrotnie - Szkoda zamieściła komentarz popierający pod postem Paruslex..Trzeba zauważyć, że jedynie- nie zagłębiając się w istotę sprawy- potwierdziełem, że warto korzystać z usług profesionalisty pisząc jedno zdanie "Słusznie- najistotniejsze jest obranie optymalnej strategii działania lub zaniechania". Natomiast miałem pewne wątpliwości co do oceny sprawy ale pozostawiłem to bez merytorycznego komentarza. Uznałem, że trudno oceniać ową sprawę na odłegość.szkoda wrote:Słusznie- najistotniejsze jest obranie optymalnej strategii działania lub zaniechania.Natomiast poperając komentarza Pana Szkodnika odnosiłem się już jeydnie do konkretnego aspektu tj. że nawet najlepszy prawnik czasami nie jest w stanie nic zrobić. Miałem na myśli jedyne pewne generalne zasady popierając wypowiedź Pani Paruslex. Natomiast nie wiem dlaczego Pan aż tak unosi się negatywnymi emocjami i obraża Pan Panią Paruslex. Chyba można nieco wyważyć wypowiedź. Pani Paruslex może mieć bardzo wysokie IQ.Miszka wrote:Najpierw ze zdziwieniem przeczytałem, idiotyczny komentarz Paruslex o tym, że kacelaria odszkodowawcza znalazłaby wyjście z sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi