monika2200 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 WitamMam pytanie, pracuję od niedawna w firmie gdzie rok temu dziewczyna miała wypadek przy pracy, na zwolnieniu była 7 tygodni. Protokół został spisany, 1 egzemplarz dostała również poszkodowana. Teraz chciałaby sie postarać o odszkodowanie z ZUSu ale ja nie mam pojęcia co mam zrobić, nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia. Czy my jako firma mamy jeszcze coś zrobić, jakieś dokumenty przesłać do ZUSu czy to już sama poszkodowana załatwia sprawę i czy może ona jeszcze ubiegać się o odszkodowanie skoro minął już rok czasu. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Jednorazowe odszkodowanie z ZUS się nie przedawnia. Pracodawca jako płatnik składek wypełnia wniosek o jednorazowe odszkodowanie i przekazuje dokumenty do ZUS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi