Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Jak to możliwe? Dlaczego mi tak zaniżyli???

dominikatorka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to możliwe, że rzeczoznawca w Allianz wycenił szkodę na określoną kwotę, po czym uznali mi po paru tygodniach oczekiwania odszkodowanie wynoszące 55% tej sumy!!!!!! Ja już naprawiłam ten cholerny samochód, jestem parę tysięcy do tyłu, jak to możliwe? Jeszcze nie dostałam pisma ale sprawdziłam przelewy i jest te marne 55% tytułem "Uznanie". To do cholery jak jest z tym rzeczoznawcą? I tak mi zaniżył, a teraz się dowiaduję, że mam dostać jeszcze mniej?!

Błagam o pomoc, jak oni to do cholery obliczyli?! Jest oświadczenie sprawcy, są wszystkie dokumenty, faktury...

napisz przede wszystkim czego dotyczy odszkodowanie? OC czy AC. Jeżeli AC to pewne jest, że nie dostajesz kwoty na remont w całości w przypadku zajścia szkody całkowitej. Może miałeś udział własny wysoki?

sprawdzałeś wycene, kosztorysy? wystąp o te dokumenty i sprawdź skąd te potrącenia..

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

witam

Prawdopodobnie ja będe miał problem z odszkodowaniem z tytułu OC sprawca jest klientem PZU, wczoraj był rzeczoznawca wycenił naprawe w serwisie na 12000zł a auto na 14500zł wiec stwierdził szkode całkowitą, auto kupiłem w listopadzie od koleżanki z niemiec (jest ksiązka serwisowa i wszystkie przeglady) ubezpieczyłem w hesti OC I AC z opcją naprawy w serwisie auto wycenili na kwote 17000zł. Sprawdzałem w ogłoszeniach i za identyczne auto trzeba dać ok 18000zł. moze miał ktoś podobny problem.

• 2 tygodnie później...

witam.

z OC muszą wypłacić do 100%. nic nie podpisuj i nie zgadzaj się na warunki rozliczenia jako szkody całkowitej. robią ludzi w balona mówiąc że powyżej 70% jest to szkoda całkowita, a jest to totalną bzdurą.

pozdrawiam.

wycenili mi naprawe na 12000zł a wartość auta (polo 2000r tdi 75km) przed wypadkiem na 10900 i znależli kupca na wrak za 10000zl i doplacą roznice, moim zdaniem to jest kpina auto jest jeżdzące a oni uznają szkode całkowitą i zaniżają cene auta, Wczoraj pojechalem do pzu jakoby wykupić polise AC i wtedy wartość auta wycenili na 14200zl wiec gdzie tu jakaś logika przy szkodzie warte 10900 a gdy chce kupić polise to minimalna wartość to 14200zl może ktoś doradzi co mam zrobić

JA MAM PODOBNY PROBLEM PZU CHCE MIE OSZUKAĆ, MIAŁAM WYPADEK 30.01.08 OCZYWIŚCIE NIE Z MOJEJ WINY- KOLES MNIE NIE ZAUWAŻYŁ I ROZBIŁ MI CAŁY LEWY BOK- PZU OCZYWIŚCIE ZANIŻYŁO WARTOŚĆ AUTA NO I PRZEZ TO USTALILI MINI ODSZKODOWANIE, OCZYWIŚCIE ODWOŁAŁAM SIĘ OD ICH DECYZJI I ZARZĄDAŁAM KOSZTORYSU I DOKŁADNEJ INFORMACJI SKĄD WZIĘLI TAK NISKĄ WARTOŚC AUTA. CO MNIE BARDZO ZASKOCZYŁO TO PO OTRZYMANIU DRUGIRGO PISMA JUŻ WARTOŚĆ AUTA DZIWNYM TRAFEM NIEWIEM WOGÓLE JAKIM CUDEM BYŁA WIĘKSZA OD PIERWSZEJ A KOSZTORYS TO JUŻ NIE MÓWIE W PIERWSZYM PIŚMIE OTZRYMAŁAM INFORMACJE ZE NAPRAWA JEST EKONOMICZNIE NIE UZASADNIONA BO PRZEKRACZA WARTOŚĆ AUTA, CZEGOŚC TU NIE ROZUMIE AUTO WYCENILI W PIERWSZEJ WERSJI NA NIECAŁE 24000 A KOSZTORYS OPIEWAŁ NA WARTOŚC MNIEJ NIŻ 12000 WIEC JAKIM CUDEM TO JEST NIEEKONOMICZNE. A WOGOEL CO MNIE TO OBCHODZI JA SOBIE AUTA NIE ZNISZCZYŁAM TYLKO KLIENT PZU I MAJĄ MI ZAPŁACIĆ ODSZKODOWANIE BEZ JAKICH KOLWIEK OBLICZEŃ BO JA TO AUTO MOGE MIEĆ NA PLACU PRZED DOMEM ODSZKODOWANIE JEST ZA WYPADEK. A TAK WOGÓLE MOGE OBCIAŻYC PZU ZA KOSZT WYPOZYCZENIA AUTA ZASTĘPCZEGO BO MAM OCHOTE IM NIEŹLE DOKOPAĆ JAK TAK POSTĘPUJA Z LUDŹMI JEŚLI MI SIĘ UDA TO SPRÓBUJE JESZCZE WYSTĄPIĆ O ODSZKODOWANIE ZA SPADEK WARTOŚCI AUTA NIECH BULĄ JAK TAK POSTEPUJA Z BIEDNYMI LUDZMI JEŚLI KTOŚ SIĘ ORIENTUJE TO PROSZE O POMOC W TYCH DWÓCH TEMATACH.

AHA JESZCZE JEDNO NIE ZADAWAJCIE PYTAŃ PANIA W OKIENKU SKĄD SIĘ WZIĘŁY TE LICZBY BO I TAK WAM NIE ODPOWIEDZĄ NAWET PO ROZMOWIE Z KIEROWNICZKĄ TRUDNO IM WYRAZIC JAKIEŚ ZDANIE TA TEMAT PISMA KTÓRE WŁASNIE WRĘCZAJĄ KLIENTOWI.