kokonotorius Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 W roku 2009 19 kwietnia uległem wypadkowi odbywając Zasadniczą Służbę Wojskową 27 kwietnia 2009 roku (planowo) przeniesiono mnie do rezerwy. Wstępne orzeczenie lekarza było, że mam skręcony staw kolanowy prawy, po późniejszej wizycie u lekarza (w cywilu) poddano mnie zabiegowi artroskopii po czym wynikło że mam zerwane wiązadło krzyżowe i oderwaną tylną część łękotki. Po tym zabiegu przeszedłem operacje rekonstrukcji w-w wiązadła. leczenie zakończyło się dnia 13 kwietnia 2010 roku. Czy przysługuje mi prawo do jakiegokolwiek odszkodowania ze strony wojska w związku z przebytymi zabiegami operacyjnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokonotorius Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Konkretnie w czasie wolnym grając w piłkę nożną (na terenie jednostki) uszkodziłem kolano. Wszystko działo się tydzień przed przejściem do rezerwy. Leczyłem się na własny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjuniorek Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Troche poźno ale jestem nowy. U mnie w wojsku też był taki wypadek jak twój. CHłopak tez poszedł do rezerwy a odszkodowania dostał 2800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 tomm wrote:W roku 1997 XII 11 uległem wypadkowi odbywając Zasadniczą Służbę Wojskową 26 III 1998 roku przeniesiono mnie do rezerwy w związku z wypadkiem kategoria B 12, otrzymując 7% wstępnego uszczerbku na zdrowiu. 2 XI 1998 roku wykonano u mnie zabieg operacyjny usunięto mi łękotke przyśrodkową oraz wykonano rekonstrukcje wiązadła krzyżowego po czym Komisja Wojskowa orzekła 20% trwałego uszczerbku z czego wyrównano 13% oraz orzeczono kategorie D. Oraz łącznie 6300 zlotych odszkodowania od 1998 do 2006 miałem 4 zaabiegi w wziązku z wypadkiem a teraz czeka mnie kolejna rekonstrukcja.Czy przysługuje mi prawo do jakiegokolwiek odszkodowania ze strony wojska w związkuz przebytymi zabiegami operacyjnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 asia wrote:Witam,niestety nie ma już możliwości walczenia o odszkodowanie z racji przedawnienia, bardzo mi przykropozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi