ywet Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 witam.w marcu tego roku,maz ulegl powaznemu wypadkowi samochodowemu jako pasazer.W stanie krytycznym zostal przewieziony do szpitala.jest po operacji aorty,mial dziure w plucu,polamane wszystkie zebra i zmizdzony lokiec.Sprawca wypadku wyjechal do Polski i slad po nim zaginal-malzonka sprawcy wypadku oznajmila,ze nie wie gdie jest jej maz.W ubieglym tygodniu skontaktowalismy sie z ubezpieczalnia sprawcy wypadku i okazalo sie ,ze sprawca zglosil tylko szkode samochodu,natomiast o poszkodowanym pasarzeze nie wspomnial-dopiero tydzien temu ,my to zrobilismy.W ubezpieczalni poinformowano mnie,ze wysla nam stosowne druki do wypelnienia i..wiecej na ten temat niczego sie nie dowiedzielismy.Maz jest juz w domu,do pracy nie wiadomo kiedy wroci.Jestesmy w posiadaniu tylko atestu z policji z miejsca wypadku oraz wypisu ze szpitala.Co mamy dalej robic?jak znalezc sprawce?nie wiemy nawet czy bedzie jakas sprawa w sadzie belgijskim?a co z odszkodowaniem z oc sprawcy wypadku?jak narazie sprawca wypadku siedzi sobie spokojnie w Polsce-tak mysle,a my nie wiemy nawet od czego zaczac?W towarzystwie ubezpieczeniowym sprawcy tez niczego konkretnego nie mozemy sie dowiedziec.Czekamy teraz na fakture ze szpitala z kosztami leczenia i operacji,gdie ja wyslac?maz nie posiadal ubezpieczenia szpitalnego.Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ywet Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 dobrze,ale z kim mam sie skontaktowac??jakies dane kontaktowe prosilabym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 ywet wrote:dobrze,ale z kim mam sie skontaktowac??jakies dane kontaktowe prosilabym.Pozdrawiamywett - poczekaj chwilę, a na pewno ktoś pomoże ci bezpłatnie na forum - mamy tu kilku urzędujących prawników.tego typu ogłoszenia o pomaganiu na boku staramy się zwalczać bo nie taka jest idea otwartego forum dyskusyjnego..O tym co robić po kolei jest dużo napisane na różnych wątkach tego forum - proszę poczytać, ewentualnie na blogu (link poniżej) - czytanie nic nie kosztuje, a zdobywa się cenna widzę.Proszę gromadzić i spisywać wszystkie wydatki jakie się pojawiły od wypadku, także koszty utracone - zarobki;Proszę czekać na druki z ubezpieczalni i jej wypełnić- ewentualnie zadzwonić do nich i poprosić o przysłanie ich mailem (maje w wersji elektronicznej). Można także nie czekając na drugi wysłać do nich wniosek ze szczegółowym opisem zdarzenia oraz oczekiwań dotyczących zadośćuczynienia. yle na początek - reszta w zalezności jak sie sytuacja rozwinie.Nie jest waszym obowiązkiem szukanie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi