Witam
15 kwietnie doznałem złamania stawu skokowego i podudzia bez przesunięcia.Gips nosze już 2 tygodnie i jutro na pierwszą kontrole i tak sie zastanawiam czy pozbędę sie tego gipsu a dostane cos innego? Mam 17 lat.
Z góry dziękuję za pomoc.
Założył Vasili, 28 kwietnia 2010 · 407 wyświetleń
Witam
15 kwietnie doznałem złamania stawu skokowego i podudzia bez przesunięcia.Gips nosze już 2 tygodnie i jutro na pierwszą kontrole i tak sie zastanawiam czy pozbędę sie tego gipsu a dostane cos innego? Mam 17 lat.
Z góry dziękuję za pomoc.
Jak tam kolego wizyta?
Ja złamałem lewą podudzia 5 maja. Wizytę kontrolną mam za tydzień czyli 3 tygodnie od założenia gipsu. Jak do tej pory wszystko było w porządku, ale dzisiaj koło 2 razy miałem sytuację, że kula mi się poślizgnęła i szarpnąłem nogą co skończyło się bólem niestety, ale całe szczęście o nic nie uderzyłem. Teraz dość mocno mnie noga boli i mimo, że już mi nie puchnie jak wcześniej nie mam pojęcia jak mam ją ułożyć.
Jeżeli chodzi o termin zdjęcia gipsu, lekarz na początku powiedział mi, że 5 do 6 tygodni zrasta się strzałka i tyle wymagany jest gips. Więc przy dobrych wiatrach za 3 tygodnie będę mógł już włożyć drugiego buta.
Nie wiem jednak czy podczas tego szarpnięcia nic mi się nie osunęło. Niby pobolało kilka minut i zapomniałem o tym, ale teraz ból mi się nasilił. Wcześniej wieczorami mnie bolała delikatnie, ale dzisiaj troszkę mnie to niepokoi. Jak jutro rano obudzę się z bólem to zamiast do szkoły obieram kierunek na szpital ...
Pozdrawiam, zdrowia życzę.