Odszkodowanie za kolano
Założył damian669, 22 kwietnia 2010 · 478 wyświetleń
Te panie w sekretariatach przydałoby się powywalać z roboty. Co to za rada, żeby poszkodowany kłamał w oświadczeniu? A poszkodowany też powinien swój rozum mieć i nie słuchać głupiej pani z sekretariatu.
Szkodę osobową, czyli uszczerbek na zdrowiu możesz zgłosić ze wszystkich ubezpieczeń, jakie masz, bez względu na to, że oba są w PZU - w końcu płacisz 2 składki, jedną w szkole, drugą w klubie.
Trudno powiedzieć, czy to Twoje klubowe ubezpieczenie obejmuje również urazy, do których doszło poza treningami. Ale powinieneś zgłosić roszczenie również z polisy klubowej, to Cię nic nie kosztuje. Jeśli się okaże, że Twój wypadek nie był objęty ubezpieczeniem, to Ci po prostu odmówią, ale zgłosić powinieneś.
No i jeśli już napisałeś, że przewróciłeś się wychodząc z autobusu, to utrzymuj tę wersję, żeby Ci nie powiedzieli, że coś kręcisz. No i nigdy już nie słuchaj pani z sekretariatu.
dzieki za odpowiedz...
wiesz ja tak naprawde zrobilem to Sb na meczu... tylko ze ta baba nagadala mi ze mi nie przyznadza odszkodowania ze mi napisza ze przysluguje mi z klubu a nie ze szkoly dlatego watpie aby dostac odszkodowanie z klubu za to jak napisze ze przerwocilem sie jak wchodzilem z autobusu
ok... dzięki wielkie za pomoc 🙂
Chciałbym jeszcze usłyszeć Twoje zdanie jak napisałabyś ten mój uraz w miejscu opisu zdarzenia jeśli ten opis ma być obszerny i wyczerpujący
Przecież już raz opisywałeś, wtedy gdy zgłaszałeś szkodę z ubezpieczenia szkolnego, i zdaje się, że nawet dostałeś odszkodowanie. Więc teraz trzeba tak samo 😉
Opis zdarzenia powinien zawierać następujące informacje:
1. data i przybliżona godzina zdarzenia
2. miejsce zdarzenia (jeśli wysiadałeś z autobusu autobus, to jakiej linii, na jakim przystanku)
3. przyczyna urazu (np. potknąłem się przy wychodzeniu i upadłem)
4. świadkowie zdarzenia (jeśli są tacy, których potrafisz wymienić z imienia i nazwiska)
5. jak wyglądało udzielenie pierwszej pomocy po wypadku (czy sam pojechałeś na pogotowie, czy wezwano karetkę, w jakim szpitalu się znalazłeś)
6. diagnoza (nazwa tego urazu, którego doznałeś)
7. opis leczenia powypadkowego (kiedy wizyty, gdzie i kiedy rehabilitacja, jakie wydatki ponosiłeś w związku z leczeniem)
Ale w jaki sposób miałabym Ci pomóc? Przecież już napisałeś ten opis. Krótki, ale może wystarczy. Jeśli nie wystarczy, ubezpieczyciel poprosi Cię, żebyś napisał bardziej szczegółowo, i wtedy napiszesz. Ja nie byłam na miejscu zdarzenia, więc nie wiem, jak ono wyglądało. A już na pewno nie ułożę Ci gotowej historyjki o upadku przy wychodzeniu z autobusu.
Z ubezpieczenia szkolnego już zgłosiłeś szkodę. Więc w tym przypadku opis powinien być taki sam.
tak zeby to byl jakis spojny tekst...
na byle jakim przykladzie plis
witam, kontuzja podczas gry w pilke nozna, podczas biegu skrecajac kolano mi nie wytrzymalo i upadlem, 2 miesiace na l4, rehabilitacja i na koncu artroskopia, pokolei badania jakie mialem:
rtg bez złamania, zadnych zmian kostnych
usg – nierównomierny rozkład echa w obrebie MM
- zmiany torebki tylnej nad rogiem tylnym MM
Rozpoznanie po rezonansie i artroskopii kolana – wygojone uszkodzenie MM w części tylnej. Uszkodzenie peczka przednio-przyśrodkowego ACL z wytworzeniem torbieli kiuta ACL interponującego w dole miedzykłykciowym i przedziale bocznym z wydolnością pozostałej części ACL. Chondromalacja CMF. Bliznowaty przerosniety fałd błony maziowej przednio-przysrodkowy kolana lewego.
I co zrobiono w kolanie – usuniecie uszkodzonej części ACL - torbieli kikuta ACL z eltroablacja
-shaving i elktroablacja fałdu blony maziowej przednio-przysrodkowego.
ile procent za takie cos moga dawac? zeby mnie w konia nie zrobili dajac 1 % i narka 😛 PZU firma