Jump to content
Forum Odszkodowania

problemy z odszkodowaniem z interrisk, pomocy

Recommended Posts

witam, sprawa wygląda następująco: pod koniec kwietnia miałam wypadek samochodowy - złamany wyrostek kolczysty kręgosłupa. w szpitalu - 4 dni, rehabilitacja 5 m-cy. policja nie była wzywana. Zjechałam z drogi w rów i auto koziolkowalo. nie bylo zderzenia z innym autem. 2 tygodnie później auto, a raczej jego wrak sprzedałam. teraz chce sie starac o odszkodowanie (prywatnie opłacane w interrisk).

Ale tu na starcie juz pojawil sie problem, poniewaz pani z ubezpieczalni poinformowala mnie, ze musze miec kserokopie ubezpieczenia oc z tamtego okresu oraz kserokopie dowodu rejestracyjnego, na dowod ze auto mialo aktualny przeglad techniczny. skad mam to wziac? skoro wiadomo, ze sprzedajac auto oddaje sie dowod rejestracyjny a takze kupujacemu aktualną polise oc. pragne zauważyć ze auto bylo rowniez ubezpieczone w interrisku. w zwiazku z tym nie maja oni jakiegos wgladu w dokumenty zeby sobie sprawdzic czy auto bylo w moim posiadaniu i ze bylo aktualne ubezpieczenie oc?

moze ktos mial podobną sytuację? to normalne, ze wymaga sie takich dokumentow? i tak naprawe skad moge je otrzymac?