magdasc Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Podczas zawodów w biegu przewróciłam się i mam mała dziurę w pamięci, uderzyłam głową i mam liczne rany oraz siniaki. zostałam opatrzona i opiekun stwierdził, że jest ok. Następnego dnia bolała mnie głowa miałam nudności i udałam się na pogotowie tam zostawili mnie na obserwacje i przepisali leki. dopiero teraz czuje się lepiej. Czy mogę starać sie o odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 pytanie podstawowe: od kogo? ZUS się nie klasyfikuje bo nie był to wypadek w pracy jak mniemam, ewentualnie jesli sama Pani posiada ubezpieczenie opłacane osobiście to wszystko jest w OWU - ogólnych warunkach Pani ubezpieczenia; należałoby sprawdzić czy zawody i uczesnicy biegu byli ubezpieczenie przez organizatora - wtedy pytać jego o zakres ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdasc Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 to było na zawodach szkolnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 zwykle ubezpieczenia szkolne maja podstawowy zakres i zwracane sa minimalne wartości za uszczerbek na zdrowu - tzw. trwały. O ile wiem nie przeiwduje sie odszkodowań za stłuczenia i podobne obrażenia, ale moja sugestia - iśc do sekretariatu szkoły i wziać OWU ubezpieczenia lub po prostu zapytac w szkole. Na forum ciężko stwierdzić - nie mamy dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi