ewka_hanka Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Po wypadku w pracy we wrześniu 2008 r. przebywalam pół roku na zwolnieniu lekarskim, potem świadczeniu rehabilitacyjnym-1 rok.W miedzyczasie mialam przeprowadzoną operację kręgodslupa. 1 02. 2010 zlożyłam wniosek o rentę wypadlkowa i jednorazowe odszkodowanie. Dopiero 29 MARCA dostalam wezwanie do orzecnika Zus, który przyznał mi 25% uszczerbek, niezdolnośc do pracy do 30. 09 .2010r. i skierowal mnie na rehabilitację w ramach prewencji rentowej Zus. Jednak decyzji nie bylo, po moich monitach, okazało się ze Zus wniósł zarzut wadliwości, ale pismo dopiero z tą wiadomością wyslano dn. 16. 04 , czyli po obowiązującym terminie. Nastepnie wyznaczono mi komisje na dzisiaj, czyli 28 .04. bylam, ale niczego sie nie dowiedzialam,lekarz tylko zwrocil uwage, że w czerwcu przed wypadkiem bylam z bolem kregoslupoa u neurologa. To prawda, ale wtedy po 3 tygodniach lekarka kazala mi wracac do pracy, a wypadek mialam 18. wrzedsnia, więc czy to coś zmienia w mojej sytuacji? Wcześniej nie leczylam sie u ortopedy, ani u neurologa, a teraz po operacji mam coraz gorsze wyniki. Czy moga mi odebrac prawo do odszkodowania, jesli wypadek byl uznany i otzymywalam 100% świadczen, z jakiej tabeli moga korzystac / bo przypuszczam ze chca mi zabrac jakąs czesc/ czy mam rozumiec ze w ciągu 30 dni wpłyną pieniądze na konto i jak to jest ze sami podwazaja zdanie swoich orzecznikow. Bede wdzięczna za odpowiedż . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Dziennik Ustaw 2002nr 234 poz. 1974Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi