kris73 Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Witam serdecznie,mam pytanie odnośnie wysokości odszkodowania .Córka doznała skręcenia kręgosłupa w odcinku szyjnym oraz wstrząśnienia mózgu , leczenia szpitalne itd.PTU przysłało pismo o uszczerbku rzędu 2,5 %,chyba trochę za mało?Pisać odwołanie?Poradźcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 PTU nie lubi płacić odszkodowań więc myślę, ze warto pisać odwołanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Żeby odwołanie odniosło skutek musi być przygotowne i odpowiednio uargumentowane. Napisanie, że wg to należy się więcej nic nie da. W pierwszej kolejności proszę zwrócić się do PTU o orzeczenie i punkt tabeli z którego dokonano oceny i wtedy następnie skonsultować ocenę PTU z lekarzem prowadzącym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris73 Posted May 4, 2010 Author Share Posted May 4, 2010 Dzięki za pomoc ,ale cwaniakują w tym PTU ,Pani próbowała namówić mnie do napisania wniosku o treści że nie zgadzam się z kwotą przyznaną i to wystarczy ,po co mi ta kopia,no i jeszcze kasa za kopie,ciekawe ile naliczą.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 PTU liczy 1 zł. za stronę, a ich orzeczenia mają z tego co pamiętam 2 str. Jakbyś napisał, że nie zgadzasz się z kwotą to napisaliby, że kwota jest ustalona odpowiednio do uszczerbku Przy świadczeniach z NNW odwołanie zawsze powinno dotyczyć % uszczerbku na zdrowiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris73 Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Dzięki za radę ,tak właśnie napisałem , nie wiem co mi odpiszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now