Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamana kość podudzia. Problem - nie zauwazona zlamana strzalka

ryszardz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Złamałem kość piszczelowa nogi powyzej kostki po wypadku w pracy. Po 7 miesiacach jeszcze nie mam zrostu. Jestem na swiadczeniu rehabilitacyjnym. Po kolejnym przeswietleniu , okazało się , że mam zlamaną również kość strzałkową. Lekarze tego wczesniej nie zauwazyli, a na zdjeciach RTG było to widoczne juz w dniu wypadku. CZy jest mozliwa zmiana w dokumentacji medycznej ? Czy to jest wazne przy ubieganiu sie o odszkodowanie?

• 4 tygodnie później...
ryszardz wrote:
Złamałem kość piszczelowa nogi powyzej kostki po wypadku w pracy. Po 7 miesiacach jeszcze nie mam zrostu. Jestem na swiadczeniu rehabilitacyjnym. Po kolejnym przeswietleniu , okazało się , że mam zlamaną również kość strzałkową. Lekarze tego wczesniej nie zauwazyli, a na zdjeciach RTG było to widoczne juz w dniu wypadku. CZy jest mozliwa zmiana w dokumentacji medycznej ? Czy to jest wazne przy ubieganiu sie o odszkodowanie?
1) Tak- nie będzie to stricte zmiana tylko uzupełnienie dokuemtrnacji medycznej o nowe ustalenia faktyczne, leczenia i rehabiltiację;

2) Tak- pkt 1. Ma to znacznie na rozmiar szkód i wysokość odszkodowania z ubezpieczenia NNW, wysokość jednorazowego odszkodowania z ZUS za trwały uszczerbek na zdrowiu o ile wyłączną przyczyną wypadku nie będzie Pana wina czy rażące niedbalstwo, wysokość ewentualnego odszkodowania i zadośćuczynienia z policy OC pracodawcy o ile będzie wina czy zaniedbanie pracodawcy.