makary Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Witam,brałem dzisiaj udział w wypadku. Podczas gdy jechałem motocyklem do pracy Holenderka nie ustąpiła mi pierwszeństwa przejazdu i uderzyłem w jej samochód. Mój motocykl (polskie blachy i OC) nie nadaje się już raczej do dalszej jazdy. Ja trafiłem do szpitala na prześwietlenia. Mam stłuczony nadgarstek, boli mnie kolano oraz krocze (chyba najbardziej). Prześwietlenia nic nie wykazały, ale ponieważ podejrzewali że mogę mieć coś pęknięte w nadgarstku założyli mi gips i poradzili zrobić jeszcze jedno zdjęcie za 10 dni. Uszkodzeniu uległ oczywiście motocykl, kask i kufer. Mam 3 zdjęcia miejsca zdarzenia, policjanci spisali zeznania świadków.Jakie kroki muszę podjąć żeby dostać odszkodowanie za straty materialne? Czy mam również prawo ubiegać się o odszkodowanie za odniesione obrażenia?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam, jak najbardziej można dochodzić swoich roszczeń za szkodę osobową i rzeczową na warunkach likwidacji szkód w kraju w którym doszło do zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi