Witam serdecznie
Dnia 20.11.2009 mialem stluczke samochodowa z kobieta ktora jechala pod prad. Po stluczce spisalem oswiadczenie pojechalem do domu i zaczalem sie zle czuc.
Pojechalem do lekarza rodzinnego zglosilem szumy uszne bol kregoslupa szyjnego i ledzwiowego 2 zeby wybite bolala mnie buzia.
Po 5 dniach trafilem na oddzial ortopedii lezalem tam tydzien czasu. mam stluczony staw skroniowo zuchwowy od listopada jestem caly czas an diecie papkowatej !! Biegly sadowy lekarz u ktorego lecze sie napisal pismo ze potrzeba czasu do naprawy stawu i nic juz sie nie da zrobic i nie wiadomo ile czasu to potrwa2 zeby usuniete niedosluch na ucho lewe i prawe ok 30 - 35 db ( wczesniej mialem sluch zdrowy mam badanie potwierdzajace ze mialem sluch zdrowy)uraz skretny kregoslupa szyjnego oraz stluczony kregoslup ledzwiowy z bolami korzeniowymi. lecze sie psychiatrycznie po wypadku biore leki mam napady lekowe nie moge prowadzic samochodu a ostatnio tzn w maju br. dostalem skierownie na oddzial dzienny psychiatrii. Leczenie bedzie trwalo 12 tygodni od poniedzialku do piatku an oddziale psychiatrii dziennej.
Prosze o pomoic na jakie odszkdowanie/ zadoscuczyniuenie moge liczyc (wydatka n aparaty sluchowe- potrzebne na ucho lewe i prawe to 5800 zl sprawca mial ubezpieczone auto w HDI asekuracja za samochod mi juz wyplacili za zdrowie nie.
Na jakie kwoty zadoscuczynienia i odszkodowania moge liczyc ???
Prosze o pomoc