Czy odszkodowanie z OC sprawcy może sfinansować rehabilitacje?

Założył abcd, 11 maja 2010 · 297 wyświetleń

abcd

Witam,

jestem po kolizji komunikacyjnej, w której ja i mój mąż doznaliśmy urazu kręgosłupa szyjnego. Nie są to może jakieś straszne urazy, ale mam problem z rękoma - drętwienie, spore dolegliwości bólowe, Chodzimy na zabiegi rehabilitacyjne - póki co płatne (masaże, laser, krioterapia = ok. 250 zł/ tydzień na osobę), bo z NFZ to możemy czekać do października. Mam pytanie, czy w ramach odszkodowania z OC sprawcy mogę kupić materac do masażu? Czy muszę mieć na to fakturę (ok. 1000 zł), czy jakiś inny dokument (mogę od kogoś odkupić np. za 700 zł)?

wlodar77

POSZUKAJ W NECIE SĄ FIRMY ZAJMUJĄCE SIĘ "WALKĄ" O ODSZKODOWANIE POLECAM WOTUM

WAŻNE:

OKREŚLENIE WINY SPRAWCY (PROTOKÓŁ POWYPADKOWY POLICJI)

UDOKUMENTOWANIE POMOCY MEDYCZNEJ PO WYPADKU.

GROMADZENIE DOKUMENTACJI MEDYCZNEJ - MOŻE SIĘ PRZYDAĆ STAJAC NA OMISJĘ LEKARSKĄ

POWODZENIA

DCO

Witam

z OC można uzyskać zwrot kosztów leczenia urazów doznanych w wyniku wypadku. Najważniejsze, aby koszty te w sposób prawidłowy udokumentować, tj. ich zasadność - dokumentacją medyczną, w której zalecone będą konkternte zabiegi, środki pomocnicze oraz ich wysokość - rachunki, paragony.

Nigdy nie ma gwarancji, że TU uzna te koszty i je wypłaci, tak więc przy dochodzeniu tego typu świadczeń konieczne jest przedstawienie dobrej dokumentacji i odpowiednia argumentacja.

powodzenia